RBC U15 wint derby van Roosendaal C1

06-12-2014

Roosendaal, 6 december 2014. RBC U15 won afgelopen zaterdag de derby tegen Roosendaal C1. De oranje witten wonnen met 2-7. Een verslag van Johan Sebregts:

Onder mooie weersomstandigheden speelde RBC U15 zaterdag de streekderby tegen stadsgenoot Roosendaal C1. Zoals een derby betaamt was er de dagen voorafgaand aan de wedstrijd al de nodige (sportieve) strijd tussen de spelers van beide teams die bij elkaar op school zitten of elkaar vanuit het voetbal kennen. Het was dan ook duidelijk dat niemand graag deze wedstrijd wilde verliezen en dat was ook vanaf de eerste minuut te zien. Het werd een echte derby!

Vanaf het eerste fluitsignaal zette RBC veel druk op de verdediging van Roosendaal wat in de 3e minuut resulteerde in een vrije tap vanaf de hoekpunt van de 16 meter. Ali eiste de vrije trap op en schoot met zijn fluwelen linkerbeen de bal langs de keeper. Een hele snelle 0-1 voorsprong voor RBC. Roosendaal liet het hier niet bij zitten en probeerde via de lange bal de snelle voorhoede te bereiken. Dit lukt al in de 5e minuut waarbij de bal van links door Roosendaal werd voorgezet en de andere spits onreglementair door Yorben ten val werd gebracht. De scheidsrechter kon niet anders dan Roosendaal een penalty te geven. Yorben ontving voor zijn actie een gele kaart. De penalty werd keurig door Roosendaal ingeschoten en de score was weer gelijk.  Direct daarna was er wederom een messcherpe counter van Roosendaal en scoorde Roosendaal opnieuw waardoor het op 2-1 voorspong kwam.  RBC stroopte de mouwen nog eens flink op en ging op zoek naar de gelijkmaker. De supporters hoefden niet lang te wachten want al in de 10e minuut werd David door een uittrap van Jordy  en doorkoppen van Ali 1 op 1 met de keeper gezet waarna de verdediger van Roosendaal niets anders restte dan het sprintkanon van RBC ten val te brengen. Resultaat een penalty voor RBC en een rode kaart voor de verdediger van Roosendaal. Rick Santbergen schoot de penalty onberispelijk in en bracht binnen 10 minuten de stand op 2-2. Roosendaal was natuurlijk flink gehavend door het vroege vertrek van 1 van hun verdedigers en moest dan ook de nodige omzettingen doen. Dit kwam het spel van Roosendaal niet ten goede en ze werden dan ook steeds meer onder druk gezet en op eigen helft teruggedrongen. Uiteindelijk was het in de 20e minuut Ali die RBC opnieuw op voorsprong bracht, doordat hij een lange pass van Jesse keurig controleerde en vervolgens de bal langs de keeper van Roosendaal schoot. In de laatste 5 minuten scoorden David en Ali beiden nog 1 maal waardoor RBC met een 2-5 voorsprong de rust inging.

Beide verslaggevers van RBC moesten daarna met hun zoons naar Made vertrekken omdat zij U17 moesten ondersteunen bij de competitiewedstrijd tegen Madese Boys en er is dus geen gedetailleerd verslag van de 2e helft. RBC wist in de 2e helft nog 2x (Ali en Aaron) te scoren waardoor de einduitslag 2-7 was.

Zoals in de inleiding aangegeven was het een echte derby waarbij er door beide teams gestreden werd om de overwinning. Het was dan ook zuur om te zien dat een speler rood kreeg voor het beletten van een 100% scoringskans van een speler van RBC. Natuurlijk is het conform reglement, maar je kunt je afvragen waarom je een C-junior met rood moet bestraffen en niet kunt volstaan met een gele kaart. Alleen een penalty was meer dan voldoende geweest en waren de speler én Roosendaal voldoende gestraft geweest.

Volgende week staat de derby wederom op het programma en ontvangt RBC Roosendaal in het Herstaco stadion.