RBC U12 blijft op koers

06-12-2014

Bergen op Zoom, 6 december 2014. RBC U12 blijft op koers in de strijd om het kampioenschap in de 2e klasse D22. De jongens van trainer Martin van der Helm wonnen bij rode lantaarndrager FC Bergen met 2-6. Een verslag van Henri van der Stelt:

RBC probeerde vanaf het begin druk te zetten, wat al in de 2e minuut zorgde voor een kans voor Do, maar de keeper van FC Bergen redde bekwaam. In de 13e minuut was er een mooie aanval wat resulteerde in een corner, die via Ryan werd over gekopt. In de 18e minuut was er een goede kans voor FC Bergen, die werd gekeerd door Robin. De wedstrijd golfde in de eerste helft een beetje op en neer. Chakir ging in ieder geval voorop in de strijd. In minuut 26 was er een wissel, Hafid viel in voor Amine. In de 27e minuut gaf Ryan een voorzet, die werd binnengekopt door Hafid, 0-1. Na 29 minuten spelen was er een corner voor FC Bergen, er volgde een scrimmage voor het doel en al weer stond Robin op de goede plaats om de bal weg te werken. Rust 0-1.

In het begin van de tweede helft was er een kans voor Marouan. Zo ook voor FC Bergen, het was in de 39e minuut, FC Bergen bracht een mooi opgezette aanval op de mat en dit resulteerde in de gelijkmaker, ook hier zat Robin nog aan, maar net niet voldoende om de bal te kunnen keren, 1-1. Lang kon FC Bergen hier niet van genieten, want nog geen minuut later lag alweer de 1-2 in het netje, deze keer was er van onze zijde een mooie aanval, die begon vanuit de achterste lijn en vanaf de achterlijn werd voorgetrokken, waar het door Marouan zeer fraai werd afgerond. In de 43e minuut een mooie aanval via Marciano, die Do aanspeelde en die knap binnenschoot, 1-3. In minuut 47 werd Hafid gevloerd in het 16 metergebied, dus volgde er een penalty, die Do beheerst inschoot, 1-4. Alweer in minuut 50 was er een mooie kans voor Marouan, die de keeper van FC Bergen bekwaam redde. In de 57e minuut werd het door middel van een mooi geplaatst schot, van Hafid, in de verre hoek 1-5. In de 58e minuut was er dan ook nog een kans voor Marouan en deze benutte hij dan ook, 1-6. Wat ook de eindstand werd.

Al met al een zeer terechte overwinning met voornamelijk goed voetbal in de tweede helft. Volgende week spelen we tegen medekoploper METO, waar we hopelijk ook een goed resultaat gaan wegzetten, al met al een hele spannende competitie.