RBC U15 door in Omroep Brabant Cup

03-12-2014

 

Roosendaal, 3 december 2014. Vandaag plaatste RBC U15 zich voor de 1/8 finale van de Omroep Brabant Cup. Een verslag van Hans van der Velden:

Vandaag de tussenronde van de Omroep Brabant Cup. De 1e ronde waren we vrijgeloot dus dit was voor ons de 1e wedstrijd voor de OBC 2015. Vorig jaar werd de finale nog gehaald en dit zouden we graag verbeteren. Tegenstander was MOC ’17. Ze staan ook bij RBC U15 in de competitie en uit werd een 0-2 overwinning behaald. Aan deze wedstrijd hadden we weinig positieve herinneringen overgehouden vanwege het anti voetbal van MOC '17. Vandaag was het ‘wel voor t eggie’ en we hoopten op een ander MOC.

RBC begon redelijk en dat was afdoende om MOC '17 continu onder druk te houden. Van voetbal was van de zijde van MOC '17 geen sprake, alleen maar blinde lange ballen naar voren en hopen dat ze daar iemand konden bereiken. RBC deelde een paar speldenprikken uit totdat David de 1-0 inschoot. MOC '17 besloot toch wel wat te gaan voetballen, maar de 1e keer dat ze met veel mensen op de helft van RBC kwamen, pakte Feiko de bal af van een MOC '17 speler, lanceerde met een pass van 40 meter David en zie dan David maar eens bij te houden. Dat lukte niet en David had een perfect afgemeten voorzet op Ali, die de bal keurig in het net schoot. 2-0. Een perfecte counter, binnen 10 seconde van eigen 16 meter naar een goal aan de andere zijde. Kort hierna dolde Ali 2 man op de achterlijn, maar helaas volleyde David de bal net over. RBC wist in het restant nog 2 100% kansen te creëren, maar kwam niet meer tot scoren.

In de 1e minuut direct een grote kans voor RBC na een vrije trap, maar hierna gooide MOC '17 alle schroom van zich af en ging druk zetten op RBC en probeerde zelf te voetballen. Dat resulteerde al vrij snel in een schot op de lat. We zouden gewaarschuwd moeten zijn, maar niets was minder waar. MOC '17 had een veldoverwicht en RBC was niet bij machte om hier verandering in te brengen. Gelukkig werden ze niet echt gevaarlijk ondanks het veldoverwicht en RBC wist nog een paar kansjes te creëren en werd er een kans voor open goal knullig om zeep geholpen.

Al met al een wedstrijd om niet lang bij stil te staan. De 1/8e finale is bereikt en zaterdag wacht de stadsderby tegen R.K.V.V. Roosendaal.