Koplopers houden elkaar in evenwicht

30-11-2014

 

Steenbergen, 30 november 2014. Na drie weken is RBC de koppositie in de 4e klasse B weer kwijt. Tegen medekoploper Steenbergen kwam RBC niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, waardoor SC Gastel de eerste plaats overnam.

RBC trof wederom een tegenstander die afwachtte op wat komen ging. Met name in de eerste helft liet Steenbergen niet zien waarom het zo hoog op de ranglijst staat. RBC was de bovenliggende partij, maar kon de kansen niet benutten. Het enige gevaar van Steenbergen kwam via de counter, maar die speldenprikken werden door de RBC-verdediging vakkundig geneutraliseerd.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld te zien. RBC was niet meer bij machte om Steenbergen haar wil op te leggen. Desondanks was Steenbergen niet in staat om het de RBC-verdediging moeilijk te maken. De oranje witten trokken daardoor toch een gelijkspel over de streep en hielden daardoor in ieder geval Steenbergen onder zich.

Vanaf nu dient de jacht weer geopend te worden op SC Gastel. Zij staan een punt voor op RBC. Ook in de tweede periode staat SC Gastel bovenaan met twee punten voorsprong op Grenswachters, RBC en NSV.

Aanstaande zaterdag speelt RBC in het Herstaco Stadion tegen DIOZ. Koploper SC Gastel speelt zondag thuis tegen HSC '28 en Steenbergen gaat op bezoek bij SVC. (Foto: Arthur Verbraak)

Steenbergen - RBC 0-0 (0-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts, Mike Schalk, Gino Pieter, Roy van Oeveren, Nicky Vromans, Danny Mathijssen, Lars de Voogd, Remko van der Kruyssen, Mo el Moussaoui, Mo Boulahyan (Andrej Numanovic), Redouan el Allaoui.

Scheidsrechter: G.F. van Rooden