Terechte verliespartij RBC U12

22-11-2014

Steenbergen, 22 november 2014. RBC U12 verloor vandaag verrassend met 2-1 van rode lantaarndrager Steenbergen D2. Een verslag van Henri van der Stelt:

De wedstrijd begon van onze kant goed, vanaf de aftrap werd er gelijk druk vooruit gezet en dat resulteerde al na zes minuten spelen in de 0-1 voorsprong. Vanaf de rechterflank werd de aanval opgezet en kwam de bal uiteindelijk bij Hafid terecht, deze gaf de bal voor in het 16 meter gebied, en kwam in een scrimmage terecht, hierin was uiteindelijk Dominique de gelukkigste, want het was hij die als laatste de bal voor zijn voeten kreeg, en de bal kon inschieten en de stand op 0-1 kon brengen. Lang mochten we niet hopen op een verdere uitbouw van de score, want vijf minuten later gooide Steenbergen roet in het eten. Door te traag om te schakelen ontstond er achterin een één op één situatie, hierdoor werd onze keeper in de verleiding gebracht, en moest hij een keuze maken tussen blijven staan en uitkomen. Helaas pakte zijn keuze niet goed uit en kon hij worden uitgespeeld, en zelfs met nog een speler van ons in zijn buurt kon de aanvaller van Steenbergen scoren, en de stand weer in evenwicht brengen. In de resterende tijd richting de rust was het vooral middenveldvoetbal, met zo nu en dan een spelde prik van onze kant. Het zag er naar uit dat dit de ruststand zou gaan worden, maar wederom leden we balverlies op het middenveld, en was de omschakeling niet goed, en kon Steenbergen hier opnieuw van profiteren, waardoor we op een 2-1 achterstand kwamen en dit tevens de ruststand was.

Twintig seconden spelend in de tweede helft was het Hafid die heel scherp voor gaf bij de tweede paal, waar de inlopende Marouan de bal op een haar na miste. Dit signaal was veel belovend en het resulteerde in diverse mogelijkheden, maar echte grote kansen waren er niet te noteren. Doordat Steenbergen zich helemaal ingroef, en wij tegen een grote muur aanliepen kwamen we niet meer aan voetballen toe. Wat we ook probeerden te creëren, het wilde gewoon weg niet lukken, en konden we uiteindelijk niets anders zeggen dat het terecht was dat Steenbergen D2 hun eerste punten van dit seizoen pakte.