Selectie RBC: "We moeten het samen doen."

21-11-2014

 

Roosendaal, 21 november 2014. Na een tumultueuze week staat aanstaande zondag de tiende competitiewedstrijd op het programma. RBC ontvangt dan in het Herstaco Stadion de nummer 12 op de ranglijst: Nieuw Borgvliet.

Afgelopen zondag werd RBC voor het eerst dit seizoen overklast door de tegenstander. "Tegen Dubbeldam kwamen we er de eerste helft niet aan te pas en werden zelfs overklast. Dat hebben we nog niet meegemaakt met deze groep", aldus trainer-coach Erwin van der Woerdt. "De onderlinge afstanden tussen de linies waren te groot, afspraken werden niet nagekomen en enkele spelers haalden de eerste helft niet hun niveau. Normaal gezien is bij een 0-3 achterstand de wedstrijd gespeeld, maar je weet ook dat de tegenstander een stapje minder gaat doen. Wij deden er juist 1 extra de tweede helft en dan moet het meezitten door een snelle goal te maken. Die maakten we en dan heb je goede hoop dat het kan kantelen. We hadden een 100% penalty moeten krijgen en dan had ik het nog wel eens willen zien. Maar als en had tellen niet, je moet het doen. Uiteindelijk verliezen we terecht met 1-4 en verliezen we ook nog een speler door een inmiddels veel besproken rode kaart." De tuchtcommissie is inmiddels een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen tijdens de slotfase van de wedstrijd en heeft, in afwachting van de uitslag van het onderzoek, de door RBC zelf opgelegde voorlopige schorsing van Skender Memisi overgenomen en hem voorlopig voor 30 dagen geschorst.

Vorige week was het ook al onrustig door het aangekondigde vertrek van Anouar el Khassim naar aanleiding van zijn wissel tegen SVC. Dat is deze week definitief geworden. Zijn broer Hamza stopt ook. "En dan krijg je het als groep wel even voor de kiezen", vervolgt Van der Woerdt. "Dinsdag hebben we alle perikelen besproken met de groep en donderdag ook nog individueel, want de koppies moeten leeg en allemaal dezelfde kant op staan om door te gaan met onze doelstelling. Ik heb dit wel eens meegemaakt wanneer er tegen degradatie werd gespeeld, maar wij spelen voor het kampioenschap, dan verwacht je dit niet. Als je bovenaan staat is iedereen fit, wil iedereen erbij zijn en is iedereen gedreven. Nou die voetbalwet kunnen ze ook doorstrepen!"

Ondanks de tumultueuze week heeft Van der Woerdt een positief bericht voor de supporters: "De huidige groep zit op 1 lijn, we moeten het samen doen. Dat besef is er en zie je ook terug op de trainingen." Koploper RBC gaat tegen Nieuw Borgvliet voor een overwinning. Tegelijkertijd spelen de nummers 2 en 3, Steenbergen en ODIO, tegen elkaar in Ossendrecht. Nummer 4 SC Gastel ontvangt METO, de koploper in de tweede periode.

Voor aankomende zondag is het meespelen van Andrej Numanovic nog twijfelachtig. Hij viel tegen Dubbeldam uit met een hamstring blessure. Mitch Klijn (knie) is sowieso afwezig. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Rijpert. De wedstrijd in het Herstaco Stadion begint om 14.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 3.