Eerste puntverlies voor RBC U15

15-11-2014

Dordrecht, 15 november 2014. RBC U15 leed afgelopen zaterdag het eerste puntverlies op in de competitie. De nummer 2, Wieldrecht C1, hield de ploeg van Danny Mathijssen op 2-2. Een verslag van Hans van der Velden:

Bijna elke week begint het verslag met het vermelden van het mooie weer, helaas was dat deze zaterdag niet het geval. Een druilerige grijze zaterdagochtend, vroege ochtend, was het decor voor onze volgende competitie wedstrijd. Na de enorme slijtageslag tegen JVOZ C1 stond 3 dagen later alweer de volgende wedstrijd op het programma. En wel tegen het fysiek zeer sterke Wieldrecht C1 dat de 2e plaats achter RBC bezetten in de 3e Divisie.

In de openingsfase was goed te zien dat RBC geleden had afgelopen week en we waren niet helemaal scherp. Zo kon het gebeuren dat een uittrap van de keeper over onze hele verdediging viel en de spits van Wieldrecht deze bal keurig over Jordy heen tikte, 1-0. Nu waren we toch wel wat geschrokken en werden we wat alerter en feller. We hadden inmiddels het betere van het spel en Wieldrecht werd achteruit gedrukt. Helaas werd balverlies op het middenveld afgestraft. Een lange bal op de rechtsbuiten werd wederom zeer kundig over de keeper heen  geschoten, 2-0. Dit was nog niet eerder voorgekomen. Onze jongens gingen echt niet bij de pakken neer zitten en gingen nog harder werken om het maximale eruit te halen. Na een aantal mogelijkheden voor rust werd uiteindelijk de aansluitingstreffer gemaakt door Aaron.

Met heel hun ziel en zaligheid werd de wedstrijd weer opgepakt en werden er een aantal (grote) mogelijkheden gecreëerd. Wieldrecht kwam de 2e helft niet verder dan een paar  counters en 1 schot op goal, verder was het toch RBC wat de bal had. Ali scoorde van afstand de 2-2. Na de gelijkmaker bleven onze jongens ervoor gaan, maar helaas mocht het niet zo zijn. In de allerlaatste minuut probeerde Desmond (U14) de keeper nog te verschalken met een lob, maar dat was het laatste wapenfeit.

Vandaag het 1e puntverlies dit jaar. Tegen Wieldrecht moet je scherp zijn van begin tot het eind anders kan je hier tegenaan lopen. Over 2 weken komen ze naar ons toe en dan is het tijd voor revanche.