RBC U15 wint van JVOZ en bereikt 3e ronde beker

12-11-2014

Roosendaal, 12 november 2014. RBC U15 stuntte vanavond in het districtsbekertoernooi door JVOZ C1, dat een klasse hoger speelt, met 3-0 te verslaan. Een verslag van Johan Sebregts:

Op een mooie herfstavond vond in het Herstaco Stadion de topper van de 2e ronde beker KNVB Zuid I plaats. RBC U15, de nummer 1 van de 3e divisie, bond de strijd aan met JVOZ C1, de nummer 4 van de 2e divisie. Doordat inmiddels de knock out fase van het bekertoernooi is bereikt en beide teams aan elkaar gewaagd zijn, beloofde de wedstrijd vooraf een spannende strijd te worden. En dat werd het!

Vanaf de aftrap maakte JVOZ duidelijk dat het met maar 1 doel naar Roosendaal was gekomen en dat was als winnaar van het veld afstappen. Vanaf de eerste minuut zette het druk op de verdediging van RBC en hadden de spelers het lastig om onder deze druk uit te voetballen. De eerste kans was dan ook voor JVOZ maar de corner werd vakkundig door de verdediging weggewerkt. In de 7e minuut was RBC voor de eerste keer gevaarlijk doordat Valentino diep werd gestuurd en een strakke voorzet op Ali gaf die hij helaas net over kopte. De eerste echt grote kans was voor RBC. Na een steekpass van Feiko kwam David alleen voor de keeper die het schot van David keurig stopte en ook de rebound werd helaas overgeschoten. Na deze 2 mogelijkheden voor RBC herpakte JVOZ zich en voerde het het tempo verder op. Met goed positiespel kwamen ze een aantal keer gevaarlijk voor de goal van RBC maar de afstandsschoten gingen over of naast.
Na een blessure van Valentino maakte trainer Danny Mathijssen van de gelegenheid gebruik om enkele wijzigingen door te voeren. Bart ging van linksback naar rechtsback om de behendige linksbuiten te stoppen, Rowin ging linksback spelen om de snelle linksvoor de doorgang te belemmeren en de ingevallen Sietse kreeg de opdracht om de gevaarlijke nummer 14 (Colin) uit de wedstrijd te spelen.

Na deze wissels kwam RBC weer beter in de wedstrijd en dat resulteerde in enkele mooie kansen. Het was wederom David die na een voor hem typerende sprint alleen voor de keeper kwam, maar helaas de bal niet voorbij de keeper wist te krijgen. De rebound werd door Darif te gehaast ingeschoten en de bal ging dan ook helaas over. In de 29e minuut was RBC het dichtst bij een doelpunt doordat David een mooie voorzet van Feiko op de paal kopte. Met een 0 – 0 stand gingen de ploegen de rust in.

Het begin van de 2e helft vond vooral plaats tussen de 16 meter gebieden, waarbij er flink werd gestreden maar geen uitgespeelde kansen werden gecreëerd. In de 50e minuut kreeg RBC een vrije trap aan de rechterkant van het veld en Aaron eiste deze bal op. De vrije trap ging over alle spelers heen en werd na een stuit strak door Ali ingeschoten: 1 – 0 voor RBC. Een geweldige ontlading op het veld én op de tribune volgde.

JVOZ liet dit niet op zich zitten en zocht massaal de aanval, waarbij ze steeds werden gestuit op de rand van de 16 meter. Vaak letterlijk gestuit want JVOZ kreeg in deze fase een vijftal vrijetrappen die net naast of over werden geschoten of door de uitstekend keepende Jordy werden tegengehouden. Een periode van onrustig voetbal van RBC volgde, waarbij het tot verdedigen werd gedwongen en er nauwelijks nog sprake was van gecontroleerd voetballen. Wel was RBC meerdere keren gevaarlijk doordat de verdediging lange ballen speelde op de snelle voorhoede en  middenveld maar deze steeds net de verkeerde eind pass gaven waardoor er geen speler alleen voor de keeper wist te komen.

In de 69e minuut was er wederom een uitval en gaf Ali een perfecte dieptepass op David die net op tijd bij de bal was en deze vakkundig onder de keeper doorschoof. Met de 2 – 0 op het scorebord kon de overwinning al een klein beetje gevierd worden en gingen de supporters van RBC voor het eerst deze wedstrijd rustig zitten.

Toch scoorde RBC ook nog de 3 – 0. In blessuretijd kreeg RBC op 20 meter van de goal een vrije trap die door Jesse werd genomen en hoe! De bal verdween in de rechterkruising en liet de keeper volstrekt kansloos (klik hier voor een video). De scheidsrechter floot meteen af en zowel de goal  van Jesse als de overwinning werden uitbundig door de spelers en supporters gevierd.