RBC in actie voor eigen clubkas

13-11-2014


Roosendaal, 13 november 2014. RBC komt in actie om geld op te halen voor de eigen clubkas. De club doet mee aan de Nationale Belweken van de VriendenLoterij. Dit is een landelijk initiatief om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier een financieel steuntje in de rug te geven. RBC wil met de inkomsten uit de Nationale Belweken graag haar wens realiseren: voetballen op een zo hoog mogelijk niveau, zowel met het eerste elftal als met de jeugd.

Nationale Belweken VriendenLoterij
In oktober en november 2014 organiseert de VriendenLoterij voor de achtste keer de Nationale Belweken. Op vrijdag 14 november bellen leden van RBC andere clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van RBC. Als 50 deelnemers bijvoorbeeld met één lot een heel jaar voor een club of vereniging meespelen, dan levert dit de clubkas 4.200 euro op. Bij 150 deelnemers is dat 12.600 euro per jaar. De clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra prijzen
Aan de Nationale Belweken doen gemiddeld 150 clubs en verenigingen in Nederland mee, de belweken vinden twee keer per jaar plaats. De VriendenLoterij keert tijdens de Nationale Belweken extra geldprijzen uit aan clubs en verenigingen die de meeste loten verkopen. De VriendenLoterij verdeelt 25.000 euro onder 10 clubs en verenigingen waar na drie maanden nog de meeste loten voor meespelen. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de Nationale Belweken genereren.