RBC herovert koppositie

09-11-2014

Standdaarbuiten, 9 november 2014. Een week nadat RBC de kopppositie kwijtraakte aan Steenbergen, en daarmee de periodetitel aan de blauwwitters moest laten, heeft de brigade van Erwin van der Woerdt de eerste plaats op de ranglijst al weer heroverd. Terwijl RBC met 0-4 bij SVC wist te winnen, verspeelde Steenbergen in de blessuretijd een 2-1 voorsprong op NSV.

Op het veld waar RBC twee jaar geleden de titel in de 5e klasse pakte, was SVC geen partij voor de Roosendalers. De ploeg van Dirk van der Laan, die van 1983 tot 1990 met RBC in de 1e Divisie speelde, moest zich noodgedwongen tot verdedigen beperken. Toch duurde het tot vlak voor rust voordat RBC op voorsprong kwam. Een schot van Gino Pieter ging via een tegenstander in het vijandelijke doel: 0-1.

In het begin van de tweede helft vergrootte de uit Australië teruggekeerde Remko van der Kruyssen de voorsprong door een toegekende strafschop binnen te schieten: 0-2 (zie foto). Daarna zette Mike Alderson RBC uit een corner op 0-3. Uiteindelijk was het Skender Memisi die met een prachtige goal de 0-4 eindstand liet aantekenen.

Vanaf nu gaat het vizier van Van der Woerdt op scherp voor het toernooi om de districtsbeker. Aanstaande zondag speelt RBC in het Herstaco Stadion voor de derde ronde tegen 3e klasser Dubbeldam. Ter voorbereiding speelt RBC dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen 3e klasser Internos. Foto: Arthur Verbraak.

SVC - RBC 0-4 (0-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Gino Pieter, Roy van Oeveren, Danny Mathijssen; Remko van der Kruyssen (Nicky Vromans), Lars de Voogd, Redouan el Allaoui, Skender Memisi; Anouar el Khassim (Mo el Moussaoui), Andrej Numanovic en Mike Alderson.

Scoreverloop: 0-1 Gino Pieter, 0-2 Remko van der Kruyssen (strafschop), 0-3 Mike Alderson, 0-4 Skender Memisi.

Scheidsrechter: M.L. de Looze.