RBC U15 maakt gehakt van nummer 2

01-11-2014

Roosendaal, 1 november 2014. RBC U15 kreeg vandaag de nummer 2, Oranje Wit C1, op bezoek. De Roosendaalse oranjewitten maakten gehakt van de Dordtenaren: 9-0. Een verslag van Hans van der Velden:

Vandaag de topper tegen de nr. 2 Oranje-Wit. We hebben ze al eens zien voetballen en gelukkig traden ze aan in hun sterkste formatie zodat dit een leuke pot kon worden.

1e Helft :
Helaas is er van een eerlijke strijd nooit sprake geweest. RBC was vanaf seconde 1 de bovenliggende partij en na 2 minuten kwam er al een mooie voorzet van Aaron waar Ali helaas net niet bij kon. 5 Minuten later was er een lange bal op Valentino en Ali promoveerde de mooie voorzet van Valentino tot de openingsgoal. We waren amper klaar met juichen of Jan gaf een lange bal over de gehele defensie van Oranje-Wit heen op David, maar hun keeper redde vakkundig in deze 1 op 1 situatie. Nu duurde het tot de 17e minuut totdat er een pass van Ali kwam op Feiko. Feiko gaf voor op David en deze haalde verwoestend uit, 2-0. 7 Minuten later een diepe bal van Aaron op Feiko en diens voorzet werd vakkundig in eigen goal gewerkt, 3-0. Voordat we goed en wel weer zaten zette Feiko goed druk op hun back en deze leverde de bal in. Nu rondde Feiko zelf af, 4-0. Het duurde tot de 25e minuut totdat Oranje-Wit hun 1e corner kreeg.

Rust

2e Helft :
Al in de 4e minuut was er de 1e grote kans voor David, maar hij was nog niet scherp, maar 5 minuten later was David te lastig voor de defensie van Oranje Wit en ontfutselde hen de bal. Uit de voorzet van David scoorde Ali keurig de 5-0. Alsof we al enige hulp nodig hadden schoot hun goalkeeper zomaar bij Ali in de voeten, maar helaas mistte Ali. Maar amper 30 seconde later zette Ali Darif alleen voor de keeper, maar Darif zijn vizier stond nog niet op scherp en schoot
over. Nu volgde kans op kans, zo kopte Ali een mooie voorzet van David over. Eindelijk, na 17 minuten kwam Oranje-Wit een stuk op onze helft en kon Jordy zich onderscheiden en redde zéér bekwaam in een 1 op 1 situatie met de spits van Oranje-Wit. In de 23e minuut een goeie individuele actie van Darif maar helaas ging zijn bal op de lat en de rebound over. Kort daarop een mooie steekbal van David op Jesse die keurig in de korte hoek de 6-0 liet aantekenen. En nadat hij eerst nog een 1 op 1 situatie niet weet te benutten scoort David de 7-0 na wederom een mooie individuele actie en dito pass van Darif. Met nog 2
minuten te gaan weten onze jongens alsnog 2 keer te scoren. In de 69e minuut tikt Jesse zijn 2e van de dag binnen na een mooie voorzet van David en zo'n beetje aansluitend maakte Ali heel koelbloedig een geweldige steekbal van darif af, 9-0.

Einde

Onze verdediging kreeg niet veel te doen, maar wat ze moesten doen deden ze prima en ons middenveld had alle touwtjes strak in handen. Helaas werd het niet de wedstrijd die we hoopten, maar de uitslag staat als een huis en gaf de verhoudingen juist weer.