RBC pakt naast periodetitel

02-11-2014

Ossendrecht, 2 november 2014. RBC is er niet in geslaagd de eerste periodetitel in de wacht te slepen. In de uitwedstrijd tegen ODIO kwamen de oranjewitten niet verder dan een 0-0 gelijkspel, terwijl een overwinning noodzakelijk was. Hierdoor ging de titel naar Steenbergen dat met 0-3 won bij SC Gastel.

RBC begon goed. Met een bal op de lat was Skender Memisi al vroeg in de wedstrijd dicht bij de 0-1. ODIO trok zich massaal terug en RBC kwam er gedurende de eerste helft verder niet door heen. Pas vlak voor rust kregen Skender Memisi en Lars de Voogd weer een gelegenheid de score te openen, maar hun schoten gingen over.

Omdat Steenbergen bij rust al met 0-3 leidde, wist RBC dat er gewonnen moest worden. RBC had ook in de tweede helft het initiatief, maar omdat ODIO het tijdrekken tot kunst had verheven en er alles aan deed het tempo uit de wedstrijd te halen, kon de ploeg van Van der Woerdt niet in zijn vertrouwde spel komen. Verder dan een bal op de paal van Mo el Moussaoui kwamen de oranjewitten niet.

Door het gelijkspel is weliswaar de eerste slag verloren, maar nog niet de oorlog. Aanstaande zondag start de tweede periode. RBC speelt dan in Standdaarbuiten tegen SVC. (foto: Arthur Verbraak)

ODIO - RBC 0-0 (0-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Danny Mathijssen, Gino Pieter, Roy van Oeveren; Skender Memisi, Lars de Voogd, Redouane el Allaoui, Mike Alderson; Anouar el Khassim, Mo Boulahyan (Andrej Numanovic) en Mo el Moussaoui.

Scheidsrechter: A. Smits