RBC U15 dendert over JVOZ C2

25-10-2014

Roosendaal, 25 oktober 2014. RBC U15 denderde vandaag over JVOZ C2. Een verslag van Johan Sebregts:

Vandaag stond alweer de 7e competitiewedstrijd op het programma en wel tegen JVOZ C2. JVOZ is geen onbekende tegenstander voor U15 want eerder in het seizoen won het met 2-1 een oefenwedstrijd van JVOZ C1.

De eerste minuten was JVOZ veelvuldig aan de bal en speelde het de bal goed rond zonder daarbij overigens over de middenlijn te komen. Direct werd duidelijk dat JVOZ echt wilde voetballen en zich niet wilde ingraven om een (grote) nederlaag te voorkomen. Na 5 minuten voerde de aanvalslinie van RBC de druk op de verdediging van JVOZ op en kort daarna was er de eerste kans, waarbij Ali na een voorzet van Vali net naast schoot. Diverse kansen volgden en na 15 minuten opende Aaron de score door na een mooie actie tussen 2 verdedigers de bal langs de keepster van JVOZ te schuiven. De rest van de eerste helft speelde zich geheel af op de helft van JVOZ en kenmerkte zich vooral door heel veel kansen die er net niet ingingen. Met een 0-1 voorsprong voor RBC gingen de ploegen de rust in.

Vanaf de aftrap van de 2e helft ging het team van trainer Danny Mathijssen op zoek naar de volgende goal. Deze volgde al binnen 5 minuten doordat Feiko een uitstekende voorzet van Rowin koelbloedig intikte en de   0-2 op het scorebord bracht. In de 43e minuut was het wederom raak en scoorde Jesse die vanuit de verdediging was opgestoomd 0-3. RBC verhoogde de druk op de verdediging nog meer en kans op kans volgde. Na een schot van Ali op de lat scoorde Rowin de 0-4.  De spelers waren echter niet tevreden en bleven op jacht gaan naar goals en het was dan ook in de 55e minuut dat Feiko na een sublieme steekpass van David zijn 2e doelpunt scoorde. In 65e minuut bepaalde David de eindstand op 0-6 door na een steekpass van Sietse de keepster te passeren.

RBC U15 speelde vandaag een uitstekende wedstrijd waarbij het de bal heerlijk rond liet gaan en door combinatievoetbal steeds door de verdediging van JVOZ sneed. Ook verdedigend werd er niets weggegeven en werd de keeper niet 1x gedwongen tot een ingreep.  Dit, in combinatie met een tegenstander die zoals een voetbalopleiding betaamt steeds voetballend de oplossing zocht en een uitstekend leidende scheidsrechter, zorgde voor een mooie voetbalochtend voor alle supporters.