Wederom een gelijkspel voor RBC U12

25-10-2014

Roosendaal, 25 oktober 2014. Na het gelijkspel van vorige week tegen medekoploper METO D1, speelde RBC U12 vandaag wederom gelijk. Een verslag van Henri van der Stelt:

Vandaag kregen we Kapelle op bezoek, een zeker niet te onderschatten tegenstander, welke al hele mooie resultaten had behaald, en op voorhand van de wedstrijd op de vierde plaats stond.

In het begin een gelijk opgaande wedstrijd, met hier en daar een paar spannende momenten voor beide goals. De score werd opengebroken in de 14e minuut door Kapelle, wat voort kwam uit slordig balverlies van onze kant. Nog geen minuut later werd de stand alweer in evenwicht gebracht, en stond de 1-1 op het scorebord, het was Hafid, die scoorde uit de rebound van de keeper. Voordat de rust werd bereikt, waren er nog een aantal hachelijke situaties voor onze goal, maar door puik keeperswerk van Robin werd erger voorkomen, en gingen we met deze stand de rust in.

Door een aantal wissels in te brengen en een enkele omzetting te doen, konden we vanaf het begin meer druk zetten en leek het erop dat we veel sterker uit de startblokken kwamen dan onze tegenstander, en dat resulteerde dan ook in een voorsprong voor ons in de 47e minuut. Het was deze keer weer Hafid, die nu de bal voorgaf in het 16 metergebied, deze bal werd verkeerd ingeschat door de keeper van Kapelle en dook onder de bal door, hiervan kon Marouan optimaal profiteren en de bal van dichtbij afrondde, waardoor we op een 2-1 voorsprong kwamen. Vrij snel na het doelpunt verloren we de grip op de wedstrijd en begon Kapelle meer en meer aan te dringen. Tergend langzaam kropen we naar het einde toe, en lukte het ons niet om de derde goal te maken, en dan is het vaak wachten tot het aan de andere kant wel gebeurt. Zo geschiedde het dan ook, en met nog zes minuten op de klok werd het 2-2, het was Kapelle, die een vrije trap mocht nemen net buiten het 16 metergebied, deze werd ondanks het muurtje subliem binnen geschoten in de kruising bij de tweede paal, waar zelfs Robin vandaag geen antwoord op had.
Gezien het verloop van de wedstrijd een terechte uitslag, maar had het ook zomaar een andere kant op kunnen vallen.

Door dit gelijke spel en de winst van zowel METO als MOC staan we nu op een derde plaats, met als positieve kanttekening dat we deze competitie nog steeds niet hebben verloren.