RBC U15 ontgroeit 3e Divisie

22-10-2014

Alphen aan den Rijn, 22 oktober 2014. Vandaag trad RBC U15 aan op het Herfsttoernooi van Alphense Boys. Een verslag van Hans van der Velden.

Vandaag een dag waarop veel weerstand werd verwacht toen we naar ons wedstrijdschema keken. We mochten aantreden tegen de nr. 2 en 3 van de 3e Divisie regio Utecht, tegen de talenten van Alphense Boys en tegen de nr. 2 van de 2e Divisie regio Rotterdam.

Wedstrijd 1 : RBC U15 - Houten C1 2-1
We hoefden pas om 11:10 uur te beginnen, dus we konden enigszins uitslapen. Helaas waren onze jongens dat een beetje vergeten. We begonnen sterk tegen Houten. We zetten Houten stevig onder druk en Houten, op 2 momentjes na, kwam niet meer uit de wurggreep. We creëerden kans op kans maar de bal ging er maar niet in. Dan geldt ook bij de junioren de gouden voetbalwet en jawel bij de 1e de beste (halve) aanval schiet de nr. 9 (uitstekende voetballer) van 20 m de bal strak in de kruising. Keeper kansloos, 0-1 voor Houten. Dit was tevens de ruststand.Na de rust gingen we verder met goed voetbal en speelden Houten helemaal van de mat. Gelukkig werd dit (na het missen van veel kansen) beloond. Onder druk van Feiko schoot de verdediger van Houten de bal in eigen goal. Niet veel later een mooie solo van Ali en hij werd neergehaald in de 16 m. Strafschop !! Darif ging achter de bal staan en schoot koelbloedig de 2-1 in de goal. Een zéér terechte overwinning, hij had alleen veel groter moeten zijn.

Wedstrijd 2 : RBC U15 - Spartaan ’20 C1 0-0
Wedstrijd 2 was een wedstrijd waar we toch wel naar uitkeken. Het werd dan ook een strijd die voornamelijk gestreden werd op het middenveld tussen 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren. In de 1e helft wist RBC 2 dotten van kansen te creëren, in de 2e helft was Spartaan ’20 de dominantere partij zonder kansen te creëren. Wel werden ze 2 keer gevaarlijk vanuit een standaard situatie. Al met al een terecht gelijkspel.

Wedstrijd 3 : Vriendenschaar C1 - RBC U15 0-0
In de loop van het toernooi groeide Vriendenschaar toch wel uit tot de verassing. Ze speelden gelijk tegen Alphense Boys en lieten Spartaan ’20 tegen een 2-1 nederlaag aanlopen. We waren dus gewaarschuwd dat dit weleens de moeilijkste tegenstander kon worden. Trainer Danny zette de jongens op scherp en dat was in de wedstrijd wel terug te zien. Het begint bijna irritant te worden, maar wéér waren we 3 klassen beter maar hadden we problemen met scoren. Onze keeper heeft echt bijna niets te doen gehad en Vriendenschaar is zelfs maar héél sporadisch over de middellijn geweest. De 1e helft creëerden we 2 prima kansen die vakkundig om zeep werden geholpen. De 2e helft was al niet veel anders. RBC voetbalde een prima pot, Vriendenschaar hield tegen. Vriendenschaar is uiteindelijk tot 1 schotje op goal gekomen en RBC bleef maar kansen creëren. Zelfs kansen voor open goal waren niet aan RBC besteed en zo eindigde de wedstrijd zeer frustrerend in een 0-0 gelijkspel.

Wedstrijd 4 : Alphense Boys C2 - RBC U15 1-1
Dit was een leuk affiche. Wij moesten met 3 doelpunten verschil winnen, en Alphense Boys ook. We begonnen uitermate scherp en deden binnen 2 minuten wat de vorige 2 wedstrijden niet gelukt was … scoren. Rowin ging er vandoor op links en gaf een goed afgemeten voorzet naar de 3 RBC-ers die daar vrij stonden. Uiteindelijk was het Jesse die de trekker overhaalde … 1-0. We gingen vrolijk verder en creëerden nog 2 grote kansen. Aan de andere kant was er een fout in de verdediging en moest de keeper ingrijpen. Gelukkig deed hij dat prima. Er stond een 1-0 ruststand op het bord. De 2e helft begon toch wel met een ander beeld. Alphense Boys (een heerlijk voetballende ploeg) zette druk en in het begin hadden we daar wat last mee. Uiteindelijk luidde een fout in de verdediging de 1-1 in. Hierna ontstond er een heerlijke open wedstrijd met (hele) grote kansen aan beide zijden. Een uitermate attractieve wedstrijd met 2 ploegen die wilden voetballen.

De conclusie na vandaag is dat we de 3e Divisie echt wel ontgroeien inmiddels aangezien de nr. 2 en 3 van de 3e Divisie regio Utrecht slechts als sparringpartner konden fungeren. Als we wat effectiever voor de goal worden dan worden de resultaten nóg beter. Op naar zaterdag waar JVOZ op het programma staat!