Van der Woerdt wil 3 punten voor verjaardag

24-10-2014

 

Roosendaal, 24 oktober 2014. Morgenavond staat de derby tegen NSV op het programma. Het is de eerste competitiewedstrijd die RBC in het eigen Herstaco Stadion op een zaterdagavond gaat afwerken.

Met het spelen van lichtwedstrijden hoopt het bestuur extra toeschouwers naar het stadion te lokken. Veel supporters hebben namelijk aangegeven graag weer eens een ouderwets avondje RBC mee te willen maken, zoals tijdens de betaald voetbalperiode. Daarnaast kunnen supporters, die op zondagmiddag niet in de gelegenheid zijn om wedstrijden te bezoeken, nu wel naar het Herstaco Stadion komen. Het moet kortom weer een mooie avond worden voor alle RBC-ers.

Voor die mooie avond zullen trainer-coach Erwin van der Woerdt en zijn mannen moeten gaan zorgen. Van der Woerdt, die morgen jarig is, hoeft overigens niet lang over een cadeau na te denken: "Voor een trainer geen mooier cadeau dan 3 punten!" Van der Woerdt verwacht echter niet dat dit vanzelf zal gaan: "NSV is een jonge stugge ploeg, waartegen we in de voorbereiding al 45 minuten hebben gespeeld. Dat oefenpotje eindigde toen in een 2-1 overwinning voor ons, maar dat zegt helemaal niks."

Inzet van de komende tweede wedstrijden is de eerste periodetitel. Van der Woerdt: "We mogen, nu we bovenaan staan, geen steken laten vallen en we moeten met dezelfde drive als tegen SC Gastel spelen. Die drive was er tegen Koewacht de eerste 15 minuten niet, daarin misten we een stukje gretigheid, maar daar kwamen we mee weg omdat we kwalitatief beter waren. Het mooie van deze groep is dat ze het zelf ook herkennen en beseffen. Uiteindelijk win je met 8-0 maar juist dan is het goed om te kijken wat er beter moet of kan."

Als de wedstrijd om 19.30 uur wordt afgetrapt, weet RBC inmiddels wie de volgende tegenstander in het bekertoernooi wordt. Om 17.00 uur wordt namelijk bij Achilles Veen de loting voor de derde ronde verricht. "We willen zover mogelijk komen in de beker, dus zijn we erg benieuwd wie er uit de koker komt", aldus Van der Woerdt.

Bij RBC ontbreken morgenavond de geblesseerden Mitch Klijn (meniscus), Mike Schalk (enkel) en Hamza el Khassim (lies). Redouan el Allaoui is nog steeds geschorst en Remko van der Kruyssen is afwezig.

De toegangsprijs voor zowel de Oost- als Zuidtribune bedraagt € 3. Leden van RBC hebben gratis toegang. Voor de leden die hun RBC SeizoenClubCard 2014-2015 nog niet hebben opgehaald, ligt deze klaar bij de kassa.