RBC simpel naar volgende ronde

19-10-2014

Roosendaal, 19 oktober 2014. RBC heeft zich vandaag heel gemakkelijk voor de derde ronde van de districtsbeker geplaatst. Koewacht werd met maar liefst 8-0 verslagen.

RBC was in deze wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij. Na ruim 20 minuten nam RBC de leiding via Mo Boulahyan die een corner binnenkopte. Daarna ging het snel. Voor rust werd er nog vier maal doel getroffen: 2-0 na een eigen doelpunt van een Koewacht-speler, 3-0 door Skender Memisi, 4-0 door Mike Alderson en 5-0 door Mo el Moussaoui.

Op één doelpunt na was de tweede helft vergelijkbaar met de eerste. De eerste 20 minuten hield de Zeeuws Vlaamse keeper de nul, maar daarna ging de oranjewitte doelpuntenmachine weer vrolijk verder. Andrej Numanovic bracht de stand op 6-0, waarna Skender Memisi en Mike Alderson allebei hun tweede goal van de middag produceerden: 7-0 en 8-0. Door de overwinning zit de ploeg van trainer-coach Erwin van der Woerdt nu bij de laatste 35. De derde ronde staat gepland voor zondag 16 november.

Komende zondag staat de zevende competitieronde op het programma. Dan speelt RBC in het Herstaco Stadion de derby tegen NSV uit Nispen.

RBC – Koewacht 8-0 (5-0)

Opstelling RBC: Arthur van den Broek; Gino Pieter, Danny Mathijssen (Zakaria Benslimane), Hamza el Khassim (Nicky Vromans), Roy van Oeveren; Skender Memisi, Mo el Moussaoui, Lars de Voogd; Andrej Numanovic (Anouar el Khassim), Mo Boulahyan en Mike Alderson

Scoreverloop: 1-0 Mo Boulahyan, 2-0 e.d. teg., 3-0 Skender Memisi, 4-0 Mike Alderson, 5-0 Mo el Moussaoui, 6-0 Andrej Numanovic, 7-0 Skender Memisi, 8-0 Mike Alderson

Scheidsrechter: M.W.J. Souren