RBC U15 lijdt eerste nederlaag

18-10-2014

Roosendaal, 18 oktober 2014. In een zonovergoten Herstaco Stadion en onder grote publieke belangstelling vond vandaag de oefenwedstrijd tegen Feyenoord C2 plaats. Vooraf waren spelers, technische staf en supporters erg benieuwd hoe deze wedstrijd zou verlopen. Feyenoord C2 is immers de nummer 4 van de competitie waarin de U14 teams van BVO’s uitkomen en dus een zeer geduchte tegenstander.

Bij het handen schudden voorafgaand aan de aftrap werd duidelijk dat RBC een fysieke voordeel had omdat  bijna elke speler van Feyenoord een halve kop kleiner was.  Vanaf de aftrap had Feyenoord het meeste balbezit en speelde het achterin de bal rond. Toch was het in de 4e minuut RBC die de eerste kans kreeg.  Feiko schoot vanaf rechts een bal hard in, maar de keeper keerde de bal uitstekend waarna Feiko in de rebound de bal met links net naast schoot. Een lange periode van over en weer voetbal volgde. In de 20e minuut was er de eerste grote kans voor Feyenoord, waarbij een schot vanaf 16 meter net naast werd geschoten. RBC creëerde daarna ook enkele kansen maar ook die leidden niet tot het eerste doelpunt. Feyenoord had nog de grootste kans om met een voorsprong de rust in te gaan, maar een schot vanaf de rand van de 16 ging onderkant lat uit de goal van Jordy.

Het begin van tweede helft gaf een identiek beeld als de 1e helft, waarbij de bal veelvuldig van 16 naar 16 ging zonder dat er grote kansen werden gecreëerd. In de 50e minuut opende Feyenoord uiteindelijk de score door enkele mooie combinaties die door de kleine, maar o zo vaardige rechtsbuiten werden afgerond. Na de 0-1 probeerde RBC de gelijkmaker te scoren. Daarbij werd steeds meer de lange bal gespeeld, maar dat leidde tot weinig gevaar voor de goal van Feyenoord. Ook de spaarzame vrije trappen en corners werden onvoldoende scherp ingespeeld en konden de keeper van Feyenoord niet in gevaar brengen. Na 70 minuten floot de wederom prima fluitende scheidsrechter af en behaalde Feyenoord een verdiende 0-1 overwinning op RBC.

Vandaag heeft U15 een tegenstander getroffen die uitstekend positiespel speelde en waarvan elke speler met 100% inzet, lef en strijd het duel aanging en zo het fysieke voordeel van RBC teniet deed. Hiermee hadden alle spelers van RBC moeite en dat zorgde voor veel onrust in het spel en het maken van verkeerde keuzes. Voor de spelers en technische staf is dit een mooi leermoment en kunnen ze deze wedstrijd gebruiken om een volgende stap in de ontwikkeling van het team te maken.

Aanstaande woensdag wacht de volgende uitdaging als U15 deelneemt aan het sterk bezette toernooi van Alphense Boys.