RBC U15 overtuigend naar 2e ronde districtsbeker

16-10-2014

Roosendaal, 16 oktober 2014. RBC U15 wist zich overtuigend te plaatsen voor de 2e ronde van de districtsbeker. Een verslag van Hans van der Velden:

Donderdagavond de laatste poulewedstrijd voor de KNVB beker tussen 2 ploegen die beiden de volle 6 punten hadden behaald in de eerste 2 wedstrijden, alleen het doelsaldo van RBC was beter waardoor Baronie moest winnen. We gingen er eens lekker voor zitten, alleen dat werd een lange zit voordat de wedstrijd begon, want iedereen stond te trappelen om te beginnen behalve de scheidsrechter. Deze kwam niet opdagen maar gelukkig waren beide partijen zo sportief om in goed overleg te besluiten dat een scheidsrechter van Baronie de wedstrijd zou leiden en eerlijk is eerlijk, deze floot prima !!

De wedstrijd begon goed en RBC had direct de overhand. Dat leidde in de 5e minuut tot de 1e kans. Een corner van Ali kwam  bij Darif terecht, maar helaas ging zijn schot naast. In de 10e minuut kwam de beloning voor het harde werken, Ali legde de bal af op Davit en deze rondde keurig af, 1-0. De verdediging had tot dan toe niet heel veel te doen, het middenveld des te meer. Hier werd de strijd nog steeds gewonnen en in de 14e minuut onderbrak Ali de opbouw van Baronie en de mooie combinatie Ali – Davit – Darif werd helaas niet beloond met een doelpunt. Na deze kans ging RBC over op de automatische piloot en een ploeg als Baronie is daar te goed voor en ging meer dan aardig meevoetballen. Dit resulteerde in een grote (1e) kans voor Baronie in de 19e minuut. De bal werd vanaf rechts voorgegeven, maar Rick E. kon nog net de voorzet van richting veranderen. De verdediging deed de rest. 7 Minuten later wederom een grote kans voor Baronie maar ook deze werd vakkundig ongedaan gemaakt. De wedstrijd kabbelde voort zonder echt saai te worden maar ook zonder echte hoogtepunten. We moesten tot de 33e minuut wachten totdat Rick S. een mooie pass gaf op de goed mee opgekomen Rowin, maar zijn schot belandde in het zijnet. 1 Minuut later schoot Aaron nog naast en zodoende werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong.

Rust

De 2e helft begon en het altijd verwende publiek hoopte op iets meer vuurwerk. Direct in de 1e minuut werd een vrije trap van Feiko bijna tot doelpunt bekroond door Jan. Zou de 2e helft dat toch leuker worden dan de 1e helft ?? Dat werd hij zeker, maar het vermaak kwam in het begin van de kant van Baronie. Ze gingen voor de overwinning en in de 3e minuut maakten ze de 1-1. Ook hierna bleef Baronie leuk meevoetballen. Dit duurde 10 minuten maar toen kwam RBC op stoom. In de 14e minuut een mooie volley van Feiko net over en 1 minuut later moest de keeper van Baronie alle zeilen bij zetten om een schot van Ali naast te tikken. In de 19e minuut passte Ali na een mooie actie de bal op Davit. Hij hield het overzicht en gaf een steekbal op Feiko welke deze kans met beide handen aangreep. 2-1 !! Hierna was het RBC wat de klok sloeg Amper 2 minuten later een geweldige pass (40 m) van Jan op Feiko. De bal werd voorgegeven en Aaron kopte de bal net een paar cm over. We hoefden niet lang te wachten op de volgende opwinding. In de 24e minuut een actie van Feiko op rechts. Hij legde de bal breed op Aaron en deze twijfelde niet en schoot de bal hard en laag in de hoek. 3-1 !! Het duurde tot de 31e minuut tot Baronie weer gevaarlijk werd met een schot op goal. In de resterende 4 minuten werd nog 2 keer gescoord. Ali met een mooie individuele actie op links met de 4-1 en even later stak dezelfde Ali de bal op Davit. Hij deed wat hij graag doet en scoorde keurig de 5-1.

Sommige namen komen wat vaker voor dan anderen, maar RBC U15 is echt een team en het hele team werkt keihard en draagt zijn steentje bij aan de prestaties van de U15.