RBC U15 wint met dubbele cijfers

11-10-2014

Roosendaal, 11 oktober 2014. RBC U15 versloeg rode lantaarndrager Wilhelmina C1 met dubbele cijfers. Een verslag van Johan Sebregts.

Helaas ging woensdag de oefenwedstrijd tegen NAC C1 vanwege de slechte toestand van het veld niet door. Dat betekende dat de spelers van RBC U15 extra energie hadden om de strijd met Wilhelmina C1 aan te gaan.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd door spelers en ouders gedacht dat  de wedstrijd tegen Wilhelmina C1, die na 5 competitiewedstrijden nog puntloos is, een eenvoudige zege voor RBC U15 zou worden. Deze gedachte werd in eerste instantie bevestigd door een snelle treffer in de 2e minuut van Ali na een voorzet van Darif. Al snel volgden diverse 100 % kansen maar steeds zat er een speler of de keeper van Wilhemina tussen. Daarbij gingen de spelers steeds meer lopen met de bal en werd regelmatig vergeten de combinatie te zoeken of het spel te verleggen. Uiteindelijk was het Darif die na een voorzet van Sietse in de 32e minuut de 2-0 scoorde. Dit was tevens de enigszins teleurstellende ruststand.

Zo slecht er in de eerste helft werd gescoord zo goed ging dat in de tweede helft. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er met veel druk naar voren gespeeld en werd er soms uitstekend combinatievoetbal gespeeld. Dit alles leidde tot maar liefst 9 doelpunten (4x Darif, 2x Aron, 1x David, 1x Bodie, 1x Feiko) en daarnaast nog een grote hoeveelheid 100% kansen.  Het uiteindelijk resultaat van 11-0 en de goede tweede helft leidde tot tevredenheid van spelers en supporters.

De wedstrijd werd helaas ontsierd door 2 blessures. Jordy kreeg een bal in zijn gezicht en moest door Rick worden vervangen. Bodie liep een zware blessure op doordat hij zijn knie verdraaide en is zoals het er nu naar uitziet voor een langere periode uitgeschakeld. Dit betekent na de blessure van Bart een tweede zware blessure voor U15. Alle supporters wensen Bart en Bodie een voorspoedig herstel toe.

Omdat RBC U17 langere tijd over minder spelers kan beschikken, spelen wekelijks enkele spelers van U15 met dit team mee. Deze week waren Rick Santbergen en Jan(tje) aan de beurt om U17 te ondersteunen. Zij  deden dat uitstekend en speelden als volwaardige B-junioren een belangrijke rol bij de overwinning van 3-0 op de tot dan toe ongeslagen koploper Boeimeer B1.