RBC te sterk voor METO

14-05-2013

(Bron: RBCfans.nl)

RBC heeft vanavond het oefenduel met derdeklasser METO gewonnen. In Hoogerheide werd het 2-4 voor de ploeg van trainer/coach Erwin van der Woerdt.

RBC zette de gehele wedstrijd de thuisploeg op de eigen helft vast, maar had in de eerste helft wel moeite met de snelle counters. Doelman Maarten Hack kon een aantal keer redding bieden, maar blunderde opzichtig toen hij de bal losliet na een afstandsschot. De spits van METO kon toen simpel de 1-0 binnen tikken.

De oranje-witten trokken de stand echter snel gelijk. Via een corner dacht de thuisploeg dat de bal over de lijn was, maar Mark van der Wegen kon de bal binnenhouden en Edgar Wong simpel de gelijkmaker tegen de touwen laten koppen.

Na de gelijkmaker nam RBC vaker het vijandelijke doel onder vuur, maar een aantal goede reddingen van de doelman van METO belette het de oranje-witten om een voorsprong te nemen. Niet veel later had hij echter geen antwoord, toen Redouane el Allaoui een voorzet richting de tweede paal produceerde en Van der Wegen simpel de bal kon binnen tikken.

De tweede helft opende RBC weer goed en had snel moeten uitlopen naar 1-3, maar liet dit na. METO wist uit een van zijn counters wel de gelijkmaker te maken. Na de 2-2 was het een en al RBC dat de klok sloeg. METO werd vastgezet op de eigen zestien meter, en kwam daar niet meer van af. Wiebe de Kok kon nog twee maal scoren, waar RBC zeker naar een monsterscore had kunnen uitlopen.

METO - RBC 2-4 (1-2)