RBC verslaat koploper

11-10-2014

Oud Gastel, 11 oktober 2014. RBC heeft vanavond uitstekende zaken gedaan door koploper SC Gastel met 2-4 te verslaan.

RBC kwam prima uit de startblokken. Anouar el Khassim schoot de Roosendalers reeds na twee minuten op een 0-1 voorsprong (zie foto). Het elftal van Erwin van der Woerdt speelde gretig en ging vol voor de overwinning. Het veldspel was uitstekend vandaag en er werd gestreden voor elke meter. In de 38e minuut kwam RBC op 0-2, Mike Alderson was de doelpuntenmaker. Net voor rust deed SC Gastel iets terug en verkleinde Matthijs Nagtzaam de achterstand tot 1-2.

Anouar el Khassim was in de 56e minuut opnieuw trefzeker voor RBC en zette de oranjewitten op 1-3. De koploper gaf zich echter nog niet gewonnen en tien minuten later schoot Pascal van Caam uit een vrije trap de 2-3 achter Thierry Aarts. SC Gastel hoopte nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar Anouar el Khassim maakte in de voorlaatste minuut aan die illusie een einde. Hij maakte zijn derde goal van de avond en bezorgde RBC daarmee een verdiende 2-4 overwinning.

Door de winst passeert RBC de ploeg van Eric Hellemons op de ranglijst en moet het voorlopig alleen Steenbergen nog voor zich dulden. DIOZ kan morgen bij winst de tweede plaats van RBC alsnog overnemen.

Ter voorbereiding op de bekerwedstrijd van volgende week zondag tegen Koewacht, speelt RBC dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen het Belgische Olympic Essen dat uitkomt in de 4e klasse van de provincie Antwerpen. (Foto: Arthur Verbraak)

SC Gastel – RBC 2-4 (1-2)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Nicky Vromans; Skender Memisi, Lars de Voogd, Mo el Moussaoui; Anouar el Khassim, Mo Boulahyan (Andrej Numanovic), Mike Alderson (Hamza el Khassim).

Scoreverloop: 0-1 Anouar el Khassim, 0-2 Mike Alderson, 1-2 Matthijs Nagtzaam, 1-3 Anouar el Khassim, 2-3 Pascal van Caam, 2-4 Anouar el Khassim.

Scheidsrechter: M. Bennacer