RBC U12 komt vier keer terug van een achterstand

04-10-2014

Roosendaal, 4 oktober 2014. RBC U12 speelde vandaag tegen medekoploper METO D1. De jongens uit Hoogerheide zetten U12 vier keer op achterstand, maar kreeg hen niet op de knieën: 4-4. Een verslag van Henri van der Stelt:

Gezien de ranglijst konden we vandaag een sterke tegenstander verwachten, samen met METO en Kapelle voerden we de ranglijst aan bij aanvang van de wedstrijd.

Op deze prachtige nazomer dag begonnen we sterk aan de wedstrijd en was de openingsfase veel belovend, maar toch kwamen we op achterstand door nonchalant uit te verdedigen, en ging de bal via de rechterkant voor het doel waar hij simpel werd binnen geschoten, 0-1. Al vrij snel na de aftrap van het doelpunt van METO kregen we een vrije trap net buiten het 16 meter gebied, en ging Marciano achter de bal staan, na goed te hebben gekeken hoe de keeper zichzelf had opgesteld en hoe de muur voor hem stond, nam hij een korte aanloop en krulde de bal hard en zuiver over de muur in de linkerbovenhoek en bracht ons weer terug in de wedstrijd, en de stand op 1-1. Met nog maar 11 minuten op de klok, was er weer een enorme kans voor METO, echter dit schot belandde op de lat, waardoor we goed wegkwamen, maar lang mocht het niet duren, want door verkeerd door het midden uit te verdedigen, werd de bal onderschept en genadeloos afgestraft, en stond het alweer 1-2. Ook deze tegenslag kwamen we weer snel te boven, want het was Hafid, die na een snelle rush de bal aflegde op Rayan M., deze draaide goed weg van zijn tegenstander en haalde hard uit, waardoor de stand weer gelijk was, 2-2. Ook deze opkikker mocht niet lang duren, want nog geen vier minuten later lag de bal alweer aan de andere kant in het netje en stond het 2-3. Op het moment dat iedereen dacht dat dit de ruststand zou zijn, was er nog net tijd voor één aanval van onze kant, het was Rayan M., die de bal via een steekpass gaf aan Redouan, deze maakte een halve draai om zijn as, en zagen we tot ieders verbazing de bal voorbij de keeper in het doel rollen, waardoor de ruststand 3-3 werd.

Na wat kleine speldenprikjes over en weer was het toch weer METO, die op voorsprong kwam, en keken we weer tegen een achterstand aan. Maar ook deze klap kwamen we weer snel te boven, want vanuit het achterveld werd een prachtige aanval ingeleid, en kwam de assist van de voet van Marouan, deze legde de bal in de loop af aan wederom Marciano, die de bal hoog over de keeper in het doel schoot, waardoor het voor de vierde keer gelijk werd, en de stand op 4-4 kwam.
Ongeveer twee minuten later kwam Dominique alleen voor de keeper, maar helaas werd deze aanval afgevlagd wegens buitenspel. In het laatste kwartier waren er van beide kanten nog wat kleine kansjes te noteren, maar kwam het niet meer tot scoren, hierdoor bleef de stand dus op 4-4 staan, en moesten beide partijen genoegen nemen met een puntje, doordat ook Kapelle gelijk had gespeeld, bleef de stand dus onveranderd, en staan we dus nog steeds op een gedeelde eerste plaats.