Eerste thuisoverwinning RBC

05-10-2014

Roosendaal, 5 oktober 2014. RBC heeft vandaag de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. Na een gelijkspel en een nederlaag in het eigen Herstaco Stadion werd vandaag WVV '67 het slachtoffer van de Roosendaalse geldingsdrang. RBC won met 4-0.

De ploeg van Erwin van der Woerdt zette vanaf het begin WVV '67 onder druk en liet de Woensdrechtse ploeg geen moment in de wedstrijd komen. Maar wederom keepte de doelman van de tegenpartij, in dit geval Xavier Gyina, weer eens een wereldpartij. Ondanks de enorme kansen wist RBC pas vijf minuten voor rust op voorsprong te komen. Mo Boulahyan zette RBC op 1-0 (zie foto).

In de tweede helft was het spelbeeld identiek. RBC viel aan, Gyina hield tegen. Maar na zo'n 25 minuten wist Mo Boulahyan WVV '67 en Gyina eindelijk de genadeklap te geven en bracht de stand op 2-0. In het restant van de wedstrijd wist de ingevallen Anouar el Khassim de score nog te verdubbelen. Eerst schoot hij een penalty, toegekend na een overtreding op Nicky Vromans, onberispelijk binnen en tien minuten voor tijd bracht hij de eindstand op 4-0.

Trainer-coach Erwin van der Woerdt was na afloop van de wedstrijd zeer tevreden over het veldspel van zijn ploeg: "We hebben fantastisch gevoetbald en enorm veel kansen gecreëerd. Het is wel jammer dat het slechts 4-0 werd, want het hadden dubbele cijfers kunnen zijn."

Door de overwinning op WVV '67 stijgt RBC twee plekken en staat nu op de vierde plaats. Komende zaterdag gaat RBC op bezoek bij de nieuwe koploper SC Gastel. De achterstand van de oranjewitten op de ploeg van Eric Hellemons bedraagt op dit moment drie punten. Alle ingrediënten dus aanwezig voor een echte kraker. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - WVV '67 4-0 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Mathijssen (Jaghja Memisi), Roy van Oeveren, Nicky Vromans; Skender Memisi, Lard de Voogd, Remko van der Kruyssen; Mike Alderson (Anouar el Khassim), Mo Boulahyan (Andrej Numanovic), Mo el Moussaoui.

Scoreverloop: 40. Mo Boulahyan 1-0, 68. Mo Boulahyan 2-0, 77. Anouar el Khassim 3-0 (penalty), 82. Anouar el Khassim 4-0.