Op jacht naar eerste thuisoverwinning

03-10-2014

 

Roosendaal, 3 oktober 2014. Aanstaande zondag krijgt RBC de derde ploeg uit de Zuidwesthoek op bezoek in het Herstaco Stadion. Na METO en Grenswachters speelt RBC nu tegen WVV '67 uit Woensdrecht.

Trainer-coach Erwin van der Woerdt en zijn mannen gaan proberen de goede prestatie van afgelopen zondag tegen HSC '28 te evenaren. Van der Woerdt: "Er zat druk op de wedstrijd tegen HSC, druk omdat we moesten winnen en omdat HSC een lastige tegenstander is. Maar we hebben onder die druk prima gepresteerd. HSC speelde ook vaak met 10 of 11 spelers op eigen helft, maar nu kwamen we er wel door en zeker zo belangrijk we gaven niks weg. De 0-3 overwinning was dik verdiend. Een echte teamprestatie, waarbij we geduld hielden in balbezit en het allerbelangrijkste, nu scoorden we wel."

RBC wist de eerste twee thuiswedstrijden niet in winst om te zetten. Trainer-coach Erwin van der Woerdt wil tegen WVV '67 de drie punten wel in Roosendaal houden en gaat met zijn mannen op jacht naar de eerste thuisoverwinning: "We hadden een betere start van de competitie voor ogen. We moeten er net als tegen HSC '28 wederom alles aan doen om de eerste 3 punten voor de competitie in ons eigen kuipje binnen te halen, want dat wordt wel tijd."

Vanuit de ziekenboeg goed nieuws: Mitch Klijn heeft een volledige training met de groep meegedaan en Mike Schalk loopt inmiddels zonder krukken en is weer met oefeningen begonnen om zijn enkel te versterken. Redouan el Allaoui zit zijn eerste wedstrijd schorsing uit. Hij kreeg 4 wedstrijden voor zijn rode kaart in de wedstrijd tegen HSC '28.

De aftrap in het Herstaco Stadion is zoals gebruikelijk om 14.30 uur. De toegangsprijs voor de Zuid- en Oosttribune bedraagt € 3. SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.