RBC U12 wint ook tweede competitiewedstrijd

20-09-2014

Roosendaal, 20 september 2014. RBC U12 wist vandaag ook de tweede competitiewedstrijd winnend af te sluiten. In het Herstaco Stadion werd FC Bergen D1 met 5-2 verslagen. Door deze overwinning gaat RBC U12 nu mede op kop in de 2e klasse D22. Een verslag van de wedstrijd:

Na de aftrap was het een beetje aftastend voetbal, en was het in de beginfase FC Bergen, die toch het betere van het spel had, het was dan ook niet voor niks dat zij het eerste doelpunt op het scorebord brachten. Want al in de 8e minuut kregen ze een vrije, welke door ons slecht werd weggewerkt, en uiteindelijk goed werd ingeschoten, 0-1. Onze eerste grote kans noteerden we in de 10e minuut, het was Senne via de rechterkant, die zijn directe tegenstander uitspeelde en een scherpe voorzet gaf, deze werd helaas gemist. In de 16e minuut was het Marciano, die een vrije trap net over de lat schoot. Vanaf deze fase was het duidelijk dat wij het beter van het spel begonnen te krijgen, en was het dan ook niet voor niks dat we de score op 1-1 brachten, want vanuit een corner, ingespeeld door Hafid kwam de terugspringende bal voor de voeten van Senne, en die schoot zonder te aarzelen, onberispelijk binnen. Twee minuten later was het alweer 2-1, en was het wederom Senne, die scoorde, ook hier speelde hij zijn directe man uit, maar liep zich vast  in een scrimmage, toch kreeg hij de bal nog voor zijn voeten en kon de bal over de keeper heen stiften. In de 23e minuut was er een vrije trap voor Amine, maar helaas schoot hij over. Twee minuten later werd er door ons een overtreding begaan in het 16 meter gebied, wat resulteerde in een penalty, deze werd onhoudbaar ingeschoten waardoor de stand op 2-2 werd gebracht. Hierna kwam onze eerste wissel en kwam Jelle erin voor Amine. Kort erna kregen we nog een grote kans, maar kon de keeper nog net de bal uit het doel wegstompen, hierdoor bleef de ruststand op 2-2 staan.

Nadat we na het fluitsignaal, van de hervatting, 6 minuten onderweg waren, werd er een overtreding begaan op Ryan M, de penalty die daaruit voort kwam, werd goed ingeschoten door Do, en hiermee kwam de stand op 3-2. In de 45e minuut sloeg een speler van FC Bergen de bal uit het doel en kon de scheidsrechter niets anders dan een rode kaart geven en een penalty, wederom ging Do achter de bal staan en koos dezelfde hoek, echter zat de keeper er ditmaal kortbij, maar ondanks dat hij de bal nog raakte, ging hij er toch in en kwam hierdoor de score op 4-2. Toch probeerde FC Bergen nog zoveel mogelijk te voetballen voor wat ze konden, en braken ze toch nog een keer door onze defensie heen, maar dankzij goed handelen van Dave werd erger voorkomen. Met nog 10 minuten op de klok, was het Hafid, die de linkerkant het strafschopgebied in ging en op zijn weg de keeper tegen kwam, deze wist hij behendig uit te spelen, en kon hij bijna op de achterlijn de bal nog schuin inschieten, en over de doelijn krijgen, 5-2. In de 55e minuut was er nog een grote kans voor Marouan, maar helaas schoot hij de bal over het doel. Hierdoor bleef de stand op 5-2 staan, en was onze tweede competitie overwinning een feit.