RBC boekt tiende zege op rij

05-05-2013

(Bron: RBCfans.nl)

Kampioen RBC heeft een schitterend jaar in stijl afgesloten. Op bezoek bij Val Aan, waar de stemming ook opperbest was vanwege het kampioenschap van het tweede elftal, werd met 2-9 gewonnen.

RBC, waar de afscheid nemende Jelte van Son onder de lat stond, was vanaf het begin heer en meester. Nadat de eerste kansjes nog onbenut waren gelaten kopte Wiebe de Kok op aangeven van Nick Smit de eerste treffer van de middag tegen de touwen. De man van de assist kreeg kort daarna zelf een geweldige kans, maar hij schoot voorlangs. Smit maakte zijn misser meer dan goed bij de 0-2. Meteen nadat Val Aan een aardige kans had laten liggen sloeg RBC toe. Smit nam een mooie lange bal van Ivo Vergouwen in één keer uit de lucht op de pantoffel en zag zijn schot schitterend in de verste kruising verdwijnen. Uit een vrije trap maakte Zakaria ben Slimane er vervolgens 0-3 van. Het betekende voor de middenvelder zijn eerste competitiedoelpunt en voor Val Aan de honderdste tegengoal van het seizoen. Het vierde doelpunt kwam wederom op naam van Smit en ook deze mocht er zijn. De aanvaller tilde de bal over een tegenstander heen en knalde daarna opnieuw in de kruising.

In de rust paste trainer Erwin van der Woerdt drie wissels toe, zodat ook Ruben Busé, Edgar Wong en Joël van Meer nog speeltijd kregen. Aanvoerder Vergouwen voerde de score verder op door met een stiftje de doelman van de thuisploeg te verschalken. RBC kreeg kans op kans, maar was soms wat ongelukkig in de afwerking. Vooral Mark van der Wegen had pech, zo schoot hij van dichtbij op de paal. Uiteindelijk wist de nummer negen zich alsnog op het scoreformulier te werken. Na zijn 0-6 gaf RBC twee doelpunten weg. Er werd geknoeid achterin en zo kon Val Aan terugkomen tot 2-6.

Daarna werd echter de draad weer opgepakt. De verdedigers van RBC verhuisden naar de voorste linie in een poging ook een doelpunt op hun naam te krijgen. Dat lukte al snel. Een lange bal viel tussen de doelman en een verdediger van Val Aan, maar Dennis Voermans wurmde zich ertussen en tikte de bal in het doel. Overigens speelde RBC inmiddels met tien man, omdat Ben Slimane geblesseerd was geraakt en Van der Woerdt zijn drie wisselmogelijkheden al had gebruikt.

Vervolgens ging RBC op zoek naar een doelpunt voor Nicky Maas, die het gehele seizoen nog niet had gescoord. De rechtsback was er dichtbij, maar zijn schot werd gesmoord. Een andere verdediger, David van Kiel, kon het laatste zetje geven en maakte er zo 2-8 van. Het slotakkoord was voor Van der Wegen, die zijn veertiende van het seizoen maakte en zich zo tot clubtopscorer kroonde.

Nadat RBC eerder al de eerste periode ongeslagen in de wacht sleepte, deed het nu hetzelfde met de derde periode. In zeven wedstrijden pakten de oranje-witten 21 punten, scoorden zij liefst 32 keer en er werden slechts vier tegendoelpunten geïncasseerd.

Op de laatste speeldag wonnen ook OMC, WDS'19 en SVC hun wedstrijden. De club uit Dordrecht promoveert daardoor direct naar de vierde klasse. De andere twee ploegen zullen een beslissingswedstrijd spelen, waarbij de winnaar promoveert en de verliezer via de nacompetitie een herkansing krijgt.

Val Aan-RBC 2-9 (0-4)
0-1 Wiebe de Kok
0-2 Nick Smit
0-3 Zakaria ben Slimane
0-4 Nick Smit
0-5 Ivo Vergouwen
0-6 Mark van der Wegen
1-6
2-6
2-7 Dennis Voermans
2-8 David van Kiel
2-9 Mark van der Wegen

Opstelling RBC
Jelte van Son; Nicky Maas, Dennis Voermans, David van Kiel; Zakaria ben Slimane, Mark van der Wegen, Redouane el Allaoui (Ruben Busé), Ivo Vergouwen; Arman Grigorian (Joël van Meer), Wiebe de Kok (Edgar Wong) en Nick Smit.