Voorbeschouwing RBC - Grenswachters

19-09-2014

 

Roosendaal, 19 september 2013. Aanstaande zondag ontvangt RBC in het Herstaco Stadion Grenswachters uit Putte. Na METO en Lepelstraatse Boys de derde tegenstander deze competitie. Grenswachters heeft na een overwinning op WVV '67 en een gelijkspel tegen SC Gastel ook 4 punten, net zoals RBC.

Trainer-coach Erwin van der Woerdt kijkt nog even terug op de eerste twee competitiewedstrijden: "Het blijft bijzonder frustrerend dat een tegenstander, die slechts één keer op onze goal heeft geschoten, juichend het veld afgaat. Dat zegt alles over de beleving die onze tegenstanders hebben. Aan de andere kant toont het onze beleving dat we zwaar teleurgesteld waren over het vertoonde spel en het resultaat tegen METO. En dan is het lekker om die frustratie van je af te kunnen spelen. En dat gebeurde ook tegen Lepelstraatse Boys. We speelden scherp, scoorden snel en het enige wat ontbrak was een hogere uitslag."

Afgelopen dinsdag wist RBC zich tegen Lewedorpse Boys te plaatsen voor de tweede ronde van de districtsbeker. Van der Woerdt: "Dinsdag hebben een aantal jongens rust gekregen en de jongens die tot nu toe minder minuten hadden gemaakt ook gespeeld. Het heeft wel wat zo'n avondwedstrijd met die grote lampen aan. De 6-2 overwinning was dik verdiend, maar we gaven wel twee goals weg en dat mag niet gebeuren. Voor de volgende ronde spelen we thuis in het stadion tegen Koewacht uit Zeeuws Vlaanderen".

Aanstaande zondag komt dus Grenswachters op bezoek. Van der Woerdt: "Eén van de betere tegenstanders volgens de kenners van de 4e klasse. Aan ons de taak om de lijn weer door te trekken en de eerste drie punten in eigen huis te behalen. Zakaria Benslimane is afwezig. Tevens zijn Mitch Klijn en Mike Schalk nog geblesseerd. Mitch heeft dinsdag de conditionele training hervat op het veld en Mike loopt inmiddels zonder krukken. De rest van de selectie is fit."

De wedstrijd in het Herstaco Stadion begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer Van Weert. De toegangsprijs voor de Zuid- en Oosttribune bedraagt € 3.