RBC ontsteekt stadionverlichting

15-09-2014

 

Roosendaal, 15 september 2014. In de eerste competitiewedstrijd tegen METO hadden de stadionbezoekers een primeur. Voor het eerst sinds 6 mei 2011, de dag waarop RBC Roosendaal haar laatste wedstrijd voor het faillissement afwerkte tegen FC Dordrecht, moesten de toeschouwers namelijk weer entree betalen. Ook morgenavond tegen Lewedorpse Boys is er weer een primeur. Dan worden namelijk de vier grote stadionmasten weer ontstoken.

Bij de terugkeer van RBC in het Herstaco Stadion in de zomer van 2013 werden, uit oogpunt van kostenbesparing, een aantal lichtbakken geplaatst op het dak van de Noord- en Zuidtribune waardoor de grote stadionmasten niet gebruikt hoefden te worden. Enige tijd geleden heeft het bestuur van RBC besloten een onderzoek in te stellen naar de financiële- en technische haalbaarheid van het spelen van avondwedstrijden. In dat kader vindt er morgen een testcase plaats.

Vanavond werd de stadionverlichting getest (zie foto). De lampen doorstonden de test probleemloos. Morgenavond zullen ze het Herstaco Stadion opnieuw in het licht laten baden. De bekerwedstrijd tegen Lewedorpse Boys begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.