RBC revancheert zich op Lepelstraatse Boys

14-09-2014

Lepelstraat, 14 september 2014. Met een klinkende 0-5 overwinning op Lepelstraatse Boys heeft RBC zich gerevancheerd voor de teleurstellende openingswedstrijd van vorige week. Toen waren de oranjewitten niet in staat de verdedigende muur van METO te slechten. Vandaag was de vijandelijke verdediging geen enkel probleem.

Reeds in de derde minuut kopte Andrej Numanovic de bal uit een corner tegen de touwen: 0-1. Daarmee was het Lepelstraatse verzet onmiddellijk gebroken. RBC bleef Lepelstraatse Boys de duimschroeven aanzetten en nam nog voor rust een 0-3 voorsprong. Remko van der Kruyssen benutte een toegekende strafschop nadat Nicky Vromans binnen de beruchte lijnen was neergelegd. Diezelfde Vromans zag daarna een voorzet door een speler van Lepelstraatse Boys in eigen doel worden gewerkt.

Ook in de tweede helft scoorde RBC reeds na drie minuten. Deze keer knalde Mo el Moussaoui de 4-0 achter de verbouwereerde Lepelstraatse doelman. Mike Alderson wist uiteindelijk de eindstand nog naar 0-5 te tillen. Met die eindstand mocht Lepelstraatse Boys zich in de handen knijpen, want de mannen van trainer-coach Erwin van der Woerdt lieten nog een veelvoud aan kansen onbenut.

Door de overwinning stijgt RBC naar de tweede plaats in de 4e klasse B. De ranglijst wordt aangevoerd door Steenbergen, de enige ploeg die nog geen punt liet liggen.

Aanstaande dinsdagavond speelt RBC in het Herstaco Stadion de uitgestelde bekerwedstrijd tegen Lewedorpse Boys. De Zeeuwse zaterdag 4e klasser won vorige week met 4-2 van Luctor '88, waardoor zij in poule 2 09 evenveel punten hebben als RBC. Omdat RBC een beter doelsaldo heeft, is voor de oranjewitten een gelijkspel voldoende om kwalificatie naar de tweede ronde af te dwingen. Aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur. Toegang is gratis.

Lepelstraatse Boys - RBC 0-5 (0-3).

Scoreverloop: 0-1 Andrej Numanovic, 0-2 Remko van der Kruyssen, 0-3 e.d. tegenstander, 0-4 Mo el Moussaoui, 0-5 Mike Alderson.

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Nicky Vromans; Skender Memisi, Remko van der Kruyssen, Lars de Voogd, Mo el Moussaoui; Andrej Numanovic (Anouar el Khassim), Mo Boulahyan en Mike Alderson (Redouan el Allaoui).

Scheidsrechter: P. van der Zwan (Sr.).