Wedstrijdverslag bekerwedstrijd Virtus D1 - RBC U12

06-09-2014

Zevenbergen, 6 september 2014. RBC U12 speelde een bekerwedstrijd tegen Virtus D1, wat een klasse hoger speelt dan onze jongens. RBC verloor met 4-0. Lees het wedstrijdverslag van teammanager Henri van der Stelt:

We begonnen heel slap aan de wedstrijd, en het was net of we elkaar nog aan het zoeken waren op het veld, hier profiteerde Virtus goed van en zette ons goed onder druk.
Dat resulteerde in het maken van een nuttige overtreding in de 6e minuut, en een toekenning van een vrije schop door de scheidsrechter.
Deze werd voorgezet bij de 2e paal en daar onhoudbaar binnen gekopt, 1-0.

Na deze achterstand werden we wakker, en resulteerde het in onze eerste kans, het was de 9e minuut met een snelle counter door het midden, echter schiet Hafid recht in de handen van de keeper.
1 minuut later is er een voorzet vanaf de zijkant op Dominique, maar ook zijn schot wordt gepakt door de keeper.
In de 13e minuut zijn we scherp voor de goal, maar is het wederom Dominique die slordig is in de afronding, maar vanaf dat moment hebben we de wedstrijd volledig onder controle en zijn we sterker dan onze tegenstander.
2 minuten voor het rustsignaal noteren we weer een grote kans, ditmaal is het een hoekschop die ingespeeld wordt bij Hafid, deze legt hem terug op Senne die rakelings over schiet, ruststand 1-0.

In de 2e helft komt Virtus heel sterk uit de startblokken, en het is dan ook in de 34e minuut dat ze een opgelegde kans krijgen, echter raakt de spits de bal verkeerd en schiet naast.
Zo volgen er nog een aantal mogelijkheden voor Virtus, en passen we onze eerste wissel toe, 37e minuut: Rayan in / Marouan uit.

Na deze wissel krijgen we weer het betere van het spel, en houden we het vol tot de 44e minuut, Virtus zet een aanval op door het midden, Amine wordt uitgekapt en ditmaal wordt er wel goed afgerond, 2-0.
In de 50e minuut krijg Virtus een vrije trap net buiten het 16 metergebied, deze wordt hoog boven Dave onhoudbaar binnen geschoten, 3-0.
Hierna gaan de kopjes een beetje naar beneden en wordt er niet meer conform de afspraken gevoetbald, het is dan ook in de 55e minuut, een aanval van Virtus via links wordt voorgezet en afgerond, 4-0.
In de voorlaatste minuut krijgen wij nog 1 goede kans, het is Senne met een snelle uitval die schiet op Hafid, helaas schiet hij net naast het doel, waardoor de eindstand 4-0 blijft.

Kort samengevat een wedstrijd met in de eerste helft het betere voetbal van onze kant met diverse kansen maar slecht in de afronding, in de 2e helft een feller Virtus die meer geluk heeft in de afronding dan wij, dus een eerlijke overwinning voor de thuisploeg.