RBC D1 presteert het onmogelijke: kampioen in de Hoofdklasse G

04-05-2013

RBC D1  heeft vanmorgen op de velden van RKVV Rimboe het onmogelijke gepresteerd door kampioen te worden in de Hoofdklasse G.
Bij de start van de competitie waren de oranjewitten door de KNVB nog ingedeeld in de 1e klasse omdat men bij de KNVB er van uitging dat dit elftal niet Hoofdklassewaardig zou zijn. Na een aantal wedstrijden te hebben gespeeld in die 1e klasse werd duidelijk dat ze daarvoor veel te sterk waren.
Kapelle D1, ingedeeld in de Hoofdklasse G, was echter veel te zwak voor die klasse en er werd een verzoek gedaan om te mogen ruilen van klasse. De KNVB stond dat toe en RBC D1 begon met een achterstand van zes wedstrijden aan een inhaalrace. In het begin zag dat er niet naar uit omdat ze in de eerste vijf wedstrijden slechts 1 punt behaalden, omdat het niveauverschil toch wel groot was. Na die wedstrijden is echter de ommekeer gekomen en hebben de mannen van Ruben Busé niet veel punten meer laten liggen, wat uiteindelijk resulteerde in een nek-aan-nek race met Kloetinge D1. Spannend bleef het tot het laatste moment. Zowel RBC als Kloetinge moesten hun laatste wedstrijd winnen om er nog een beslissingswedstrijd uit te slepen. Zover kwam het echter niet, want door de 5-0 winst op Alliance D1, en een gelijkspel van Kloetinge D1 tegen MOC '17 D1 (1-1), is RBC D1 vandaag kampioen geworden in de Hoofdklasse. Een geweldige prestatie van dit elftal, waar iedereen trots op kan zijn om dit na een jaar voor elkaar gekregen te hebben.

En zo wordt het eerste seizoen na de heroprichting van RBC er eentje om in te lijsten.

RBC leeft!