Primeur voor Daan Dedert

07-09-2014

 

Roosendaal, 7 september 2014. Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering was er door diverse leden al op aangedrongen om weer entree te gaan heffen bij de wedstrijden van het eerste elftal. Elke bezoeker van het Herstaco Stadion kent immers de luxe van een overdekte zitplaats. Ook vanwege de stijgende lasten besloot het bestuur om vanaf dit seizoen weer entree te gaan heffen. De prijs van een toegangskaartje werd vastgesteld op € 3.

Op 6 mei 2011, de dag waarop RBC Roosendaal haar laatste wedstrijd voor het faillissement afwerkte tegen FC Dordrecht, waren de kassa's van het RBC stadion voor het laatst geopend. Vandaag om klokslag 13.00 uur ging de kassa opnieuw open. Daan Dedert stond als eerste voor de poort en had de primeur. Hij kocht bij kassier Marco Jongenelis het toegangsbewijs met nummer 001 (zie foto). Ondanks zijn historisch toegangsbewijs baalde Dedert na afloop: "Allemaal leuk en aardig, maar ik had liever gezien dat RBC gewoon drie punten had gepakt."

Hoewel het een prachtige kermisdag was, was Daan Dedert niet de enige die de moeite had genomen om naar het Herstaco Stadion te komen. De teller bleef uiteindelijk op 505 steken. Een ongekend aantal voor een wedstrijd in de 4e klasse.