RBC gebrand op succes

04-09-2014

 

Roosendaal, 4 september 2014. Aanstaande zondag gaat voor RBC de strijd om promotie naar de 3e klasse beginnen. De oranjewitten zijn dit seizoen ingedeeld in de 4e klasse B, een mooie en interessante competitie met vele derby's met clubs uit de directe omgeving van Roosendaal.

RBC opent de competitie met een thuiswedstrijd tegen METO. De ploeg uit Hoogerheide werd in het bekertoernooi, ondanks een 8-0 overwinning bij SC Stavenisse afgelopen dinsdag, inmiddels uitgeschakeld.

De mannen van trainer-coach Erwin van der Woerdt zijn er klaar voor. De voormalige profspeler van RBC blikt nog even terug op de voorbereidingsfase: "Helaas hebben we niet de gehele voorbereiding met een complete groep kunnen trainen, maar daar hebben alle amateur verenigingen mee te maken. Vijf spelers zijn pas anderhalve week in training en zullen een inhaalslag moeten maken om aan te haken bij de fitheid en drive die er in deze groep zit. Qua voetbal was het een goede voorbereiding, met een goede start door de 1-0 de overwinning op Kloetinge 2. Goed voetbal en goede resultaten tegen Klundert, De Fendert en DHV op het toernooi in Klundert. Het Dorpentoernooi, waar we tegen NSV nog een redelijk niveau haalden, maar tegen HSC '28 een lesje kregen in agressiviteit en wij zelf niet thuis gaven, was minder. Die nederlaag kwam precies op het juiste moment. Het gaat allemaal niet vanzelf, en ook dit jaar zal elke tegenstander 110% geven. Daar hadden we op dat moment geen antwoord op, een wijze les. De dramatische penaltyreeks daarna tegen HSC '28 had wel een gretig RBC tot gevolg in de laatste wedstrijd tegen Rimboe: 16-1 winst. Dat was genieten van het spelletje. En genieten was ook de tweede helft in de laatste bekerwedstrijd tegen SPS. Genieten voor het publiek, maar je zag ook de spelvreugde bij de spelers in het veld, maar ook bij de reserves en de staf op de bank."

Hoe staat het met de fitheid van de selectie? Van der Woerdt: "Zondag moeten we het nog zonder Mitch Klijn doen, die heeft even een terugslag gehad in zijn revalidatie van zijn voorste kruisband en Mike Schalk heeft zijn enkelbanden gescheurd en die zal er nog wel enkele weken tussenuit zijn. Verder een fitte groep, die gebrand is op succes."

Ook de supporters van RBC zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Dit seizoen willen de Volta Side Fanatics weer gaan starten met het creëren, maken en uitvoeren van sfeeracties zoals in het BVO-tijdperk. De supporters hopen met de sfeeracties, te samen met geweldig voetbal van de oranjewitten, extra beleving in het stadion te bewerkstelligen, zodat iedereen thuis of bij vrienden en familie kan vertellen dat ze er de volgende thuiswedstrijd wéér bij zijn.

De aftrap van de wedstrijd in het Herstaco Stadion is om 14.30 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd zullen de spelers van alle RBC teams gepresenteerd worden aan het publiek.

De entreeprijs bedraagt € 3. Leden van RBC hebben gratis toegang. De leden aan wie de SeizoenClubCard 2014-2015 nog niet is uitgereikt, kunnen deze afhalen bij de kassa van het Herstaco Stadion. Deze bevindt zich bij toegangspoort 1, op de hoek van de Noord- en Oosttribune (Volta Side).