Trainersprobleem opgelost

22-08-2014

 

Roosendaal, 22 augustus 2014. RBC U17 heeft een nieuwe trainer. Arie Pouwe, die dit seizoen als trainer voor U12 was aangetrokken, gaat de U17 jongens trainen en coachen. Daarmee zijn de problemen die het plotselinge vertrek van Richard den Ouden voor de voetbalopleiding opleverden, in ieder geval opgelost.

In gesprekken met verschillende kandidaten, die gereageerd hadden om trainer te willen worden van deze groep, bleek niet de juiste persoon te zitten. RBC zocht iemand met genoeg ervaring en kennis in het jeugdvoetbal en met de juiste kwalificaties. Niet iedere kandidaat bleek bijvoorbeeld over jeugdvoetbalervaring te beschikken, waar opleiden van spelers centraal moet staan.

Ondertussen zocht RBC ook intern naar een oplossing en daarbij kwamen we al gauw bij Arie Pouwe uit. Pouwe, in het bezit van UEFA B, trainde vorig jaar nog MOC’17 B1 en heeft in de 4e Divisie een mooi resultaat behaald, met daarnaast ook nog het winnen van de beker. Hij heeft spelers ook echt beter gemaakt en dat spreekt de voetbalopleiding van RBC natuurlijk het meeste aan.

Voor de U12 heefr RBC in de assistent-trainer Martin van der Helm een goede opvolger gevonden. Hij heeft in korte tijd aangetoond een goede band met de U12 op te bouwen en we zien in hem een echte opleider. Van der Helm heeft veel ervaring opgedaan in zijn oude woonplaats Nootdorp bij de plaatselijke voetbalvereniging. Hij heeft daar verschillende teams getraind en uiteindelijk zijn UEFA C behaald.

RBC is blij dat de bezetting van de teams weer gerepareerd is met een kwalitatief goede trainersgroep. Op dit moment wordt voor de U12 nog een assistent trainer gezocht en assistent-scheidsrechters voor U15 en U17. RBC hoopt voor de competitiestart ook deze vacatures ingevuld te hebben.