Uitbreiding technische staf

18-05-2014

 

Roosendaal, 18 mei 2014. De technische staf zal voor volgend seizoen worden aangevuld met Richard den Ouden. Hij wordt dan assistent-trainer bij het eerste elftal en trainer-coach van het nieuwe team U17.

Richard den Ouden was dit seizoen trainer-coach van Oranje Wit 2, wat uitkomt in de reserve Hoofdklasse. Om zich volledig te kunnen concentreren op zijn opleiding voor het trainersdiploma UEFA-A is hij halverwege het seizoen gestopt bij Oranje Wit. Eind mei hoopt Den Ouden zijn diploma in bezit te hebben.

De uit Dordrecht afkomstige Den Ouden was vorig seizoen assistent-trainer van John de Wolf bij zaterdag 1e klasser Sliedrecht. Daarvoor trainde Den Ouden de jeugdteams Oranje Wit A1 (met Mitch Klijn) en EBOH B1 en het eerste elftal van GOZ uit Mijnsheerenland.

De belangrijkste taak voor Den Ouden als trainer van U17 wordt er voor te zorgen dat de B-spelers zich dusdanig kunnen ontwikkelen dat ze later het eerste elftal kunnen halen: "En dat is nou het mooie aan mijn combifunctie. Als het kan, kunnen we zelfs de goede B-spelers voorzichtig aan het eerste elftal laten ruiken. En daar kan ik ze dan prima bij begeleiden."