Voorbeschouwing RBC - Bavel

01-05-2014

 

Roosendaal, 1 mei 2014. Zondag staat voor RBC de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander is Bavel, de ploeg die inmiddels het kampioenschap wist te behalen. Deze wedstrijd is de laatste mogelijkheid om Eric Lankers, Ivo Vergouwen, David van Kiel, Dennis Voermans, Nicky Maas, Jesse Verbraak, Nick Smit (de mannen van de doorstart), Nicky Duyvelaar, Mike Magielse, Maarten Hack, Ruben Busé en Glenn van Meer in het Herstaco Stadion aan het werk te kunnen zien.

De uitwedstrijd tegen Bavel ging met maar liefst 6-1 verloren. "De enige ploeg waar we volledig kansloos tegen waren en waarvan we een lesje in effectiviteit hebben gekregen", aldus trainer-coach Erwin van der Woerdt. "Door de vele afwezigen in die fase, hadden we als groep voor een andere tactiek gekozen en dat pakt niet goed uit toen. We kwamen overal te laat, stapten niet goed door, gaven geen rugdekking aan de flanken en hadden voorin geen enkele stootkracht." Dat was voor Van der Woerdt de reden om daarna nooit meer de tactiek aan te passen aan de tegenstander: "Natuurlijk kan je accenten leggen in waar je druk zet en hoe je op het middenveld wilt spelen, maar uiteindelijk komt het op dit niveau maar op één ding aan: je moet zorgen dat je beter bent dan je directe tegenstander. Tegen Sprundel hadden we dat de eerste helft wel en dat was weer een ouderwets RBC. Helaas hebben we dat dit jaar door verschillende omstandigheden te weinig gezien, maar we hebben wat recht te zetten tegen Bavel. De laatste thuiswedstrijd, voor velen een afscheid van twee mooie jaren RBC. Reden genoeg om nog een keer te knallen in eigen huis."

Glenn van Meer en Mike Magielse zijn afwezig door blessures. Zakaria Benslimane was deze week nog ziek en is een twijfelgeval. Er zijn geen schorsingen.