Uitslag Rabobank Clubkas Campagne

25-04-2014

 

Roosendaal, 25 april 2014. Gisteravond werd in de St. Jan door Rabobank Roosendaal-Woensdrecht de uitslag bekend gemaakt van de Clubkas Campagne. Elk lid van deze Rabobank kon vijf stemmen uitbrengen op een vereniging of stichting.  Het aantal uitgebrachte stemmen bepaalde hoe Rabobank Roosendaal-Woensdrecht de voor verenigingen en stichtingen beschikbaar gestelde € 80.000 zou gaan verdelen. RBC had al haar leden en supporters, die lid zijn van Rabobank Roosendaal-Woensdrecht, opgeroepen om op RBC te stemmen. En dat had resultaat. Van de 149 aangemelde verenigingen en stichtingen behaalde RBC de zesde plaats en was daarmee de hoogst scorende sportvereniging.

Op RBC werd 288 keer gestemd en penningmeester Cees de Jong en bestuurslid algemene zaken Joost van Oosterhout ontvingen daarvoor een cheque ter waarde van € 1190. De uiteindelijke winnaar, Avond4daagse Roosendaal, kreeg 527 stemmen en € 2177. Verder moest RBC alleen Stichting Kindervakantiespel Ossendrecht, Heemkundekring Het Zuidkwartier, Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale en Stichting De Brabantse Wal boven zich dulden. Opmerkelijk was dat onder de 144 deelnemers, die na RBC eindigden, zich diverse verenigingen bevonden met veel meer leden dan RBC.

Dat RBC zo hoog eindigde, is mede te danken aan de constante aandacht voor de actie via de media van RBC. Met name de laatste twee weken van de actie waren er dagelijks oproepen om op RBC te stemmen via twitter en waren er berichten op de website, facebook, de RBC Update en e-mail naar de leden. De actie werd ondersteund door RBCfans.nl en Royal Firm RBC. Opmerkelijk was ook de handelwijze van RBC-lid Jan Vermunt uit Kloosterzande. Hoewel hij lid is van Rabobank Zeeuws Vlaanderen en dus op Zeeuws-Vlaamse verenigingen moest stemmen, kreeg hij het toch voor elkaar dat zijn stem op RBC uitgebracht mocht worden. RBC bedankt iedereen voor zijn inzet en de uitgebrachte stemmen. 
Klik  HIER  voor de volledige uitslag