Nicky Vromans kiest voor RBC

23-04-2014

 

Roosendaal, 23 april 2014. Het 17-jarige talent Nicky Vromans van FC Dordrecht speelt volgend seizoen voor RBC.

De Roosendaler (op de foto met aanvoerdersband) speelt dit seizoen bij de Schapenkoppen in de U19 (A1) en werd twee jaar geleden door FC Dordrecht weggehaald bij BSC. Omdat het vele reizen de scholier ging tegenstaan, nam hij het besluit om bij FC Dordrecht te vertrekken en een club in Roosendaal te gaan zoeken. Hoewel ook andere Roosendaalse clubs interesse in hem hadden, koos Vromans voor de ambities van RBC: "Trainer Van der Woerdt vertelde me dat RBC er alles aan wil doen om weer zo hoog mogelijk op te klimmen in het voetbal en dat daarvoor de selectie wordt versterkt en dat er drie keer per week gaat worden getraind. Dat spreekt me erg aan".

Maar de keus voor RBC werd ook ingegeven door het verleden. Vromans zat regelmatig op vrijdagavond in het stadion bij wedstrijden van RBC. Zijn bezoek afgelopen zondag aan de wedstrijd tegen Sprundel gaf voor hem de doorslag. "Sinds het faillissement was ik niet meer bij een wedstrijd van RBC in het stadion geweest, maar toen ik er zondag weer was, deed me dat heel erg veel. En dat er zoveel supporters de club trouw zijn gebleven in de 4e klasse, vind ik echt heel mooi. Echt uniek. Ik zei zondag tegen de trainer dat ik eerst nog met mijn vader zou overleggen, maar in mijn hart wist ik al dat ik volgend seizoen voor RBC zou spelen!", aldus een zelfverzekerde Vromans.

Vromans speelt zelf het liefst op de linksback positie, maar is op de gehele linkerflank inzetbaar. Hoewel Vromans pas 17 jaar is, denkt trainer-coach Erwin van der Woerdt dat Vromans, die in 2011 werd verkozen tot beste speler van het Roosendaals Straatvoetbalkampioenschap, zeker aan spelen toe zal komen: "We willen proberen alle posities dubbel bezet te krijgen, zodat er voor iedereen concurrentie is. De overstap van junioren naar senioren blijft altijd lastig, maar Nicky wil graag de concurrentie aangaan. En met zijn kwaliteiten en zijn inzetbaarheid op de gehele linkerflank kan hij dat ook."