RBC verslaat Sprundel: 2-1

21-04-2014

Roosendaal, 21 april 2014. RBC pakte vandaag weer eens drie punten in het eigen Herstaco Stadion. Sprundel werd met 2-1 verslagen.

RBC begon uitstekend aan de wedstrijd en drukte Sprundel gedurende de gehele eerste helft achteruit. Na 20 minuten kwam RBC op een 1-0 voorsprong, nadat Redouan el Allaoui een voorzet van Nick Smit binnenschoot. Nog voor rust verdubbelde Anouar el Khassim de voorsprong, waardoor oranje wit met 2-0 de kleedkamer kon opzoeken.

In de tweede helft was het duel meer in evenwicht. Nadat Sprundel de achterstand had verkleind tot 2-1, gingen de roodzwarten nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van trainer Peter Baan is namelijk nog steeds in hevige strijd verwikkeld om promotie-/degradatiewedstrijden te ontlopen, en kon dus geen nederlaag gebruiken. RBC hield echter de linies gesloten en boekte daardoor voor het eerst sinds ruim 2½ maand weer eens een overwinning in eigen stadion.

Mede door de nederlagen van VVR en Barça, steeg RBC naar de zevende plaats op de ranglijst. De competitie gaat over twee weken verder. De ploeg van trainer-coach Erwin van der Woerdt speelt dan thuis tegen Bavel, dat vandaag het kampioenschap behaalde. Overigens kwam Van der Woerdt vandaag tot overeenstemming met Mike Alderson voor volgend seizoen, een aanvaller die bij Roosendaal in het zesde elftal speelt.