RBC gaat voor een mooie 2e paasdag tegen Sprundel

18-04-2014

 

Roosendaal, 18 april 2014. Op 2e paasdag speelt RBC zijn voorlaatste competitiewedstrijd in het Herstaco Stadion van het seizoen 2013-2014. Tegenstander is Sprundel.

Voor de competitie zijn er nog drie wedstrijden te gaan, waar nog negen punten te behalen zijn. "Die negen punten gaan ons seizoen niet meer redden, maar ik vind dat we er vol voor moeten gaan", zegt trainer-coach Erwin van der Woerdt. "Als sporter moet je een innerlijke drive hebben om het uiterste uit jezelf te willen halen en er alles aan willen doen om te winnen. Vorige week tegen Barça was die drive bij velen weer aanwezig, dat moest ook wel, want Barça is niet de club waar je lekker op je gemakje het balletje kan rondtikken."

Van der Woerdt verder over de wedstrijd van vorige week: "Het was een open wedstrijd, veel duels die door de scheids niet altijd even goed werden beoordeeld, maar wel een sportieve wedstrijd. Over de gehele wedstrijd gezien hadden we meer verdiend dan een gelijkspel. Kansen die normaliter een 100% goal zijn, werden door een goede reflex van de keeper van Barça teniet gedaan. We hadden drie penalties moeten hebben, maar ze werden niet gegeven. Aan onze zijde werd er een bal van de lijn gehaald door Dennis Voermans en greep Arthur van den Broek twee keer prima in bij goede kansen van Barça."

Ondanks de sportieve wedstrijd heeft RBC wel wat schade opgelopen. "Mike Magielse verdraaide zijn knie in een duel en heeft zich maandag bij Axis gemeld. Die kan waarschijnlijk niet spelen. Eric Lankers heeft wat last van zijn hamstring", aldus een balende Van der Woerdt.

De boodschap van Van der Woerdt voor zijn spelers is duidelijk: "Tegen Sprundel moet die innerlijke drive om te winnen weer naar boven komen. Gebeurt dat, en dan niet bij enkele of velen, maar bij iedereen, dan kan het een hele mooie 2e paasdag worden, want dan kunnen wij heel erg goed voetballen. Het wordt ook tijd om thuis weer eens wat neer te zetten. De laatste overwinning thuis voor de competitie was op 2 februari."

De wedstrijd in Sprundel eindigde destijds onbeslist: 3-3.