RBC start bekertoernooi in Sleeuwijk

24-10-2024

ROOSENDAAL - Komend weekend wordt de eerste ronde van het districtsbekertoernooi gespeeld. RBC start het toernooi in Sleeuwijk.

Sleeuwijk degradeerde vorig seizoen uit de Zaterdag Tweede Klasse en komt dit seizoen uit in de Derde Klasse K. Afgelopen zaterdag speelden de zwart-witten 2-2 gelijk bij Zwaluwe en staan daardoor keurig in de middenmoot. In de groepsfase van het bekertoernooi was Sleeuwijk te sterk voor zaterdag vijfdeklasser SSC'55 (1-6) en de zaterdag vierdeklassers SV Capelle (3-1) en Unitas (0-4).

RBC hoefde als vierdedivisionist in de groepsfase niet in actie te komen. Daarom beginnen de mannen van trainer-coach Mark Klippel zaterdag pas aan het bekertoernooi. Dat moeten ze wel doen zonder Glaucio Ventura Tiago. De verdediger is nog geschorst naar aanleiding van zijn tweede gele kaart in de kwartfinale vorig seizoen tegen Heerjansdam.

De wedstrijd staat zaterdag onder arbitrale leiding van scheidsrechter Marijn Pijnenburg uit Udenhout en de assistent scheidsrechters Johan Wammes uit Breda en Ron Huser uit Middelburg. De aftrap op Sportpark De Roef is om 17:00 uur. De toegang is gratis.