Na 15 jaar weer een Van Oeveren bij RBC

15-04-2014

 

Roosendaal, 15 april 2014. Ronald van Oeveren speelde van 1989 tot 1998 in totaal 351 wedstrijden voor RBC in de 1e divisie en scoorde daarin 66 goals. Vijftien jaar na zijn afscheid, treedt zijn zoon Roy volgend seizoen in het voetspoor van zijn vader. Trainer-coach Erwin van der Woerdt ziet in hem een uitstekende kandidaat voor de linksback-positie.

Roy van Oeveren (24) speelde in de jeugd voor Roosendaal. Na de A-junioren verruilde hij zijn jeugdliefde voor 4e klasser HSC '28. Daar speelde hij twee seizoenen, waarna Van Oeveren naar zaterdag 2e klasser VVC '68 vertrok. Hier zou hij uiteindelijk vier seizoenen spelen. In 2011 werd hij met VVC '68 kampioen en promoveerde naar de 1e klasse. Het verblijf in de 1e klasse was van korte duur, want de Halsterse zaterdagclub degradeerde na één seizoen weer naar de 2e klasse. 

Aan het eind van vorig seizoen besloot Van Oeveren vanwege zijn studie te stoppen bij VVC '68. Zijn opleiding was namelijk niet meer te combineren met voetballen op 2e klasse niveau. Dit seizoen houdt Van Oeveren zijn conditie op peil bij de selectie van DVO '60.

Volgend seizoen heeft Van Oeveren zijn handen weer vrij en was daarom op zoek naar een ambitieuze club. "En RBC is natuurlijk een club met ambitie. En dat vind ik juist hartstikke goed, want je moet als club altijd een bepaald doel nastreven", aldus de Roosendaler. Daarnaast vindt Van Oeveren het zelf ook wel heel speciaal om te gaan spelen voor de oude club van zijn vader: "Als klein ventje heb ik mijn vader natuurlijk alleen maar op De Luiten zien spelen. Daar heb ik mooie herinneringen aan. Maar ik vind het ook wel heel mooi om in het huidige RBC-stadion te mogen voetballen. Een stadion dat minimaal een 3e klasser verdiend!". Na 15 jaar keert de naam Van Oeveren weer terug op het wedstrijdformulier van RBC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roy van Oeveren (rechts) in actie voor VVC '68.