RBC verliest twee punten in Horst

29-09-2024

HORST - RBC is na vandaag nog steeds ongeslagen in de Vierde Divisie C. De Roosendaalse ploeg kreeg vooral in de eerste helft veel kansen en mogelijkheden om de trekker over te halen, maar kreeg het niet voor elkaar om er eentje in te prikken. Aan de andere kant vlak voor rust was Wittenhorst dichtbij met een knal op de paal. Doelpunten konden beide ploegen niet maken, waardoor RBC het vierde gelijkspel van de competitie kon noteren.

Bij RBC stonden Aart Veldhof en Glaucio Ventura Tiago in het centrum, net als afgelopen dinsdagavond tegen Kloetinge (0-2 winst). Zij werden geflankeerd door Sander Wirix en Jordi Ewanena. Het doel werd uiteraard verdedigd door Angelo Mathilda. Het middenveld was ongewijzigd met Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra en Jens Wirix. In de punt startte Yassine Mejres en op de zijkanten begonnen Gino Stolk en Moustafa Mohammad.

In het begin drukte de thuisploeg flink door op de achterhoede van RBC, maar de eerste echte aanval werd door de Roosendaalse formatie ontplooid. Mohammad werd weggestuurd aan de linkerkant, kwam het zestienmetergebied binnen en schoot in de korte hoek. Zijn inzet werd gekeerd. RBC nam het heft steeds meer in handen en reeg de kansen aaneen. Via de linkerflank en ook steeds meer vanaf de rechterkant kwam RBC telkens door en hier en daar werd het zelfs geholpen door de thuisploeg. Sander Wirix, Stolk en Boudzra waren dichtbij, maar konden de kansrijke posities niet verzilveren met een goal. De eindpass ontbrak ook veelvuldig in deze fase, waar honderd procent kansen uit konden komen. In de slottfase van de eerste helft was Wittenhorst ineens dichtbij met een schot op de paal. Doelman Mathilda ging flink tekeer tegen de voorhoede vanwege de vele kansen die gemist werden.

In de tweede helft kon RBC de klappen op het fort van Wittenhorst niet doorzetten. Het duel was meer in balans. Met enkele wissels probeerde trainer-coach Klippel die tendens te doorbreken. Jelte Pal, Dennis Haazer, Cas van den Broek en Perry Bierkens kwamen er in. Echte kansen kreeg RBC niet. Wittenhorst kreeg wél de kans op de openingstreffer. Alleen voor de goal faalde de rechtsbuiten hopeloos met een bal hoog over de goal. In de absolute slotfase zette RBC alles op alles om alsnog de drie punten te pakken. Uit een hoekschop kopte Bierkens in vrije positie in de hoek, maar de speler aldaar kon de bal van de lijn halen. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

Door het 0-0 gelijkspel blijft RBC ongeslagen, maar moet het enkele plekken toestaan aan andere clubs die wel hun wedstrijden wonnen. RBC staat momenteel zevende. Volgende week is dé kraker van West-Brabant als Baronie richting het Atik Stadion komt. De nummer zeven tegen de nummer zes. RBC moet winnen om de aansluiting niet te verliezen met de bovenste ploegen, datzelfde geldt uiteraard ook voor de Baronnen. Zorg dat je erbij bent!

π—ͺπ—Άπ˜π˜π—²π—»π—΅π—Όπ—Ώπ˜€π˜ - π—₯𝗕𝗖 𝟬-𝟬 (𝟬-𝟬)

π—’π—½π˜€π˜π—²π—Ήπ—Ήπ—Άπ—»π—΄ π—₯𝗕𝗖: Angelo Mathilda; Sander Wirix, Aart Veldhof, Glaucio Ventura Tiago, Jordi Ewanena; Marwin Reuvers (Perry Bierkens), Rhomar Boudzra (Cas van den Broek), Jens Wirix; Gino Stolk (Jelte Pal), Yassine Mejres (Dennis Haazer), Moustafa Mohammad