RBC wint oefenduel met Kloetinge

24-09-2024

KLOETINGE - RBC heeft na de laatste twee competitieoverwinningen de kar doorgetrokken richting het eerstvolgende oefenduel. Kloetinge – tevens gastheer van vanavond – werd al vroeg in het duel op een 0-2 achterstand gezet. Die score had hoger kunnen uitvallen voor de rust, maar onder andere de paal stond een treffer in de weg. In de tweede helft hield RBC vooral tegen, maar had daar weinig tot geen moeite mee.

Bij RBC maakten een aantal jonge gasten die in de voorbereiding veelvuldig in actie kwamen hun opwachting. Mark Romantsov en Dennis Haazer begonnen in de basis, in de tweede helft maakte ook Rayan Bouhrouch zijn opwachting en mocht Milan Verleysen ook nog een kwartier voor tijd invallen als doelman. Youri van Wingerden was afwezig vanwege ziekte.

RBC opende erg sterk en kon na een kleine tien minuten al een 0-2 voorsprong noteren. Eerst was het oud Kloetinge-speler Aart Veldhof die met een rake kopbal uit een corner van Romantsov het bal opende. Even later was het Jelte Pal die met een kiezelhard schot in de verre bovenhoek de stand binnen het kwartier naar 0-2 bracht. Daarna had Pal nog twee maal kunnen scoren. Eerst zette Haazer hem vrij voor de keeper, zijn schot in de verre hoek ging rakelings naast. Even later deed Jordi Ewanena hetzelfde en kwam Pal weer vrij voor de keeper vanaf de linkerkant. Nu raakte hij de paal, Cas van den Broek kon de 0-3 net niet binnen tikken.

In de tweede helft zakte RBC iets meer in en liet Kloetinge het spel maken. De Roosendalers gaven weinig weg en als dat gebeurde was het meestal een foutje aan de kant van RBC die een doorbraak mogelijk maakte. Doelman Angelo Mathilda was met een goede redding van waarde toen aan de linkerkant de aanvaller van Kloetinge in de korte hoek uithaalde. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

De 2-0 overwinning op de middenmotor uit de Derde Divisie is een opsteker voor de Roosendaalse ploeg, dat eerder al Hoek (1-1) en GOES (2-1 winst) trof in de voorbereiding. Komend weekend vervolgt RBC haar reis in de Vierde Divisie met een uitduel tegen Wittenhorst.

Kloetinge – RBC 0-2 (0-2)

Basisopstelling RBC: Angelo Mathilda; Sander Wirix, Aart Veldhof, Glaucio Ventura Tiago, Jordi Ewanena; Marwin Reuvers, Cas van den Broek, Mark Romantsov; Gino Stolk, Jelte Pal, Dennis Haazer

Scoreverloop: 3' Aart Veldhof 0-1; 8' Jelte Pal 0-2