Historische derby op zaterdagavond

30-09-2024

ROOSENDAAL - Zaterdagavond vindt in het Atik Stadion de historische derby tussen RBC en Baronie plaats. Beide ploegen troffen elkaar voor het eerst in het seizoen 1929-1930. Baronie wist toen in Roosendaal met 2-3 te winnen.

In de jaren '30 van de vorige eeuw kwamen beide clubs elkaar bijna jaarlijks tegen in de Tweede Klasse. Door uitstapjes naar de Eerste Klasse, door met name RBC, kwamen de derby's in de jaren '40 en '50 wat minder frequent voor. Na de intrede van het betaald voetbal en het kampioenschap van RBC in de Tweede Divisie verloren de clubs elkaar een tijdje uit het oog. Na de degradatie van de oranjehemden uit de Eerste Divisie in 1969 kruisten RBC en Baronie wederom elkaars pad. De sanering van de Tweede Divisie door de KNVB in 1971 en de gezamenlijke strijd tegen de verplichte terugzetting naar het amateurvoetbal schiep een warme band. Na het kampioenschap van RBC in de Eerste Klasse in 1980 speelden de Roosendalers en Bredanaars niet meer tegen elkaar in competitieverband. Door de degradatie van Baronie uit de Derde Divisie en het kampioenschap van RBC in de Eerste Klasse vorig seizoen, staat de derby dit seizoen dus eindelijk weer eens op het programma. 

Baronie vinden we door de overwinning op Mierlo Hout terug op de zesde plaats op de ranglijst. RBC zakte door het gelijkspel bij Wittenhorst naar plek 7. Alle ingrediënten voor een spannende derby zijn dus aanwezig.

De wedstrijd staat zaterdag onder arbitrale leiding van scheidsrechter Youri Kuipers uit Middelharnis en de assistent scheidsrechters Tuinenburg en Sprenkeling. 

De poorten van het Atik Stadion gaan open om 18:30 uur. De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 6, voor jeugd t/m 17 jaar en 65+ (op vertoon van ID) € 3. Daarmee heeft u toegang tot de Zuid- en Oost tribune en de vakken BCE en BCF op de Hoofdtribune. De tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion, maar vooraf ook online te bestellen. Klik daarvoor hier. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Parkeren op het stadionparkeerterrein is gratis.

Wedstrijdsponsor is ADoptimizr, een online marketing bureau waarbij online adverteren centraal staat. Bart van de Casteel, eigenaar: "Wij zijn trots op de goede ontwikkelingen bij RBC, zowel op het veld als naast het veld. Met een goed team kan je succes maken en realiseren. De slogan #SamenHogerop is ook voor ons op het lijf geschreven. Samenwerken met andere online marketing bureaus zorgt ook voor groei bij onze klanten. Langdurige samenwerken staat bij ons centraal en daarom hebben wij ons voor de komende drie jaar weer aan RBC verbonden." Neem gerust een kijkje op www.adoptimizr.nl of ga een bakkie doen op kantoor, gevestigd in het Atik Stadion!