RBC pakt punt bij Barca: 0-0

13-04-2014

 

Breda, 13 april 2014. RBC pakte vandaag een punt bij Barça. Op Sportpark De Wisselaar eindigde de wedstrijd zoals hij begon: 0-0.    

Barça en RBC maakten er een open wedstrijd van, waardoor beide ploegen kansen kregen om te scoren. De meeste kansen waren echter voor de ploeg van trainer-coach Erwin van der Woerdt, maar de pogingen van Anouar el Khassim, Ivo Vergouwen (3x) en Mike Magielse troffen geen doel. Daarnaast verzuimde scheidsrechter Van Velthoven ook nog eens RBC drie strafschoppen toe te kennen. Barça kreeg in de eerste helft ook drie geweldige kansen, maar Eric Lankers en Dennis Voermans (2x) keerden de bal van de doellijn nadat doelman Arthur van den Broek al was verslagen.    

Trainer-coach Van der Woerdt vond dat zijn ploeg te weinig kreeg vandaag: "Hoewel we een paar keer goed wegkwamen, was een overwinning wel verdiend geweest. We hebben zoveel kansen gehad en daarbij werden ons ook nog eens drie penalties onthouden."    

Door de 5-1 overwinning van VVR op Wernhout, werd RBC door de ploeg uit Rijsbergen gepasseerd en staat het nu op de negende plaats. RBC liep echter wel een punt uit op Gloria UC en Schijf, die allebei verloren. Daardoor heeft oranje wit nog slechts drie punten nodig om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Op 2e paasdag komt Sprundel op bezoek in het Herstaco Stadion en bij winst kan RBC zich dus in de eerstvolgende wedstrijd veilig spelen.

Foto: Arthur Verbraak