RBC pakt ook SV Venray en stijgt naar plek vier

22-09-2024
Cas van den Broek maakte vandaag tegen SV Venray zijn basisdebuut voor RBC (Foto: Arthur Verbraak).

ROOSENDAAL - RBC heeft de smaak van winnen te pakken. Verloren werd er de afgelopen duels nog niet, maar pas na vier duels was daar de eerste overwinning. Uit bij SV Valkenswaard werd met 1-2 gewonnen. Nu was het thuispubliek aan de beurt. RBC wist ditmaal SV Venray aan de zegekar te binden. Het werd 2-0.

Bij RBC ontbrak aanvoerder Perry Bierkens. Zijn positie werd ingevuld door de van een blessure teruggekomen Aart Veldhof. Met naast hem Glaucio Ventura Tiago. Voor dat duo werd gekozen vanwege de snelle aanvaller in het centrum van de tegenstander. Gino Stolk was afwezig, waardoor Cas van den Broek zijn basisdebuut maakte aan de rechterkant. Voor de rest waren het dezelfde namen als vorige week.

RBC opende erg sterk tegen de bezoekers uit Limburg. Van den Broek zag zijn inzet na een scrimmage nog over gaan, maar even later mocht Rhomar Boudzra aanleggen. Zijn specialiteit van afstand schieten was de tegenstander kennelijk ontgaan. SV Venray legde geen strobreed in de weg, waarna RBC's middenvelder de trekker kon overhalen en in de verre hoek zijn eerste van het seizoen kon noteren. Daarna was het snel 2-0. Een aanval van SV Venray werd knap onderbroken door Sander Wirix, die direct Yassine Mejres wegstuurde. De snelle spits wist de meegelopen Jens Wirix te bereiken die vervolgens raak schoot. Jordi Ewanena (schot gekeerd) en Jens Wirix (schot net naast kruising) hadden nog enkele grote kansen op een hogere score voor de rust.

Na de rust kwam een sterker SV Venray uit de kleedkamer. RBC werd slordiger, had moeite om het tempo van voor de rust aan te houden en moest door die combinatie ook terug. Kansen leverde het niet veel op voor de bezoekers. Eenmaal waren zij dichtbij. Een lange bal, waarbij de spits van SV Venray het duel won vanVentura Tiago waarna doelman Angelo Mathilda met een katachtige redding en een hand de bal uit het doel wist te houden. In de tegenaanval was Mejres dichtbij, zijn schot vanaf links kon gekeerd worden. De meegelopen Jens Wirix kon de rebound niet binnen schieten, want opnieuw was de doelman de reddende engel van de bezoekers. Hierna kreeg Jens Wirix opnieuw een kans, toen hij zijn tegenstander als draaideur gebruikte en vrij voor de keeper kwam. Ook ditmaal kon de keeper redding brengen.

In de absolute slotfase kreeg SV Venray nog een kans die voorlangs ging, maar voor de rest waren de bezoekers niet bij machte om RBC pijn te doen. Door de overwinning stijgt RBC naar plek vier. Volgende week speelt RBC de uitwedstrijd tegen Wittenhorst, dat vandaag voor de tweede keer won in de competitie. Beide kwamen elkaar al eerder tegen in een oefenduel. Vorig seizoen werd het op het Sportpark van Trinitas in Oisterwijk 1-2 voor RBC. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

RBC - SV Venray 2-0 (2-0)

Opstelling RBC: Angelo Mathilda; Sander Wirix, Aarts Veldhof, Glaucio Venytura Tiago, Jordi Ewanena; Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra, Jens Wirix; Cas van den Broek (Jelte Pal), Yassine Mejres, Moustafa Mohammad

Scoreverloop: 12' Rhomar Boudzra 1-0; 18' Jens Wirix 2-0

Scheidsrechter: B. Kuiper

Aantal toeschouwers: 555