RBC - Orion niet in Atik Stadion

18-09-2024

ROOSENDAAL - De thuiswedstrijd van RBC tegen Orion op zondag 17 november zal niet in het eigen Atik Stadion worden gespeeld, maar bij DOSKO op Sportpark Meilust in Bergen op Zoom. Het stadion is dat weekend het toneel van Weense muziek en operetteklanken. De businessclub wordt omgeturnd tot een concertzaal waardoor er vanuit de stadionspeakers geen muziek, commercials, opstellingen en goaltunes mogen klinken, en er vanaf de tribunes geen zingende en juichende supporters te horen mogen zijn. Kortom, het spelen van een voetbalwedstrijd is in dat weekend op zaterdagavond en zondagmiddag niet mogelijk.

RBC had voorafgaand aan dit seizoen bij de KNVB aangegeven op die datum graag een uitwedstrijd te willen spelen vanwege de geplande concerten. De KNVB bleek echter toch een thuiswedstrijd voor RBC te hebben ingepland. Dus moesten beide ploegen onderling een doordeweekse datum zien te vinden, maar dit lukte echter niet. Daarom moest RBC uitwijken naar een ander terrein. Gelukkig is DOSKO bereid om RBC op haar accommodatie te ontvangen.

Sportpark Meilust is voor RBC geen onbekend terrein. Twee seizoenen geleden week RBC er al eens naar uit voor een thuiswedstrijd. Daarnaast was de jeugdopleiding van RBC, vanwege de samenwerking met de Regionale Scholengemeenschap 't Rijks, de laatste twee seizoenen voor het faillissement ondergebracht op het Bergse sportpark.

Om in november toch zoveel mogelijk RBC'ers langs de lijn in Bergen op Zoom te mogen verwelkomen voor de wedstrijd tegen Orion, is de toegang dan gratis.