RBC pakt eerste driepunter

15-09-2024

VALKENSWAARD - RBC heeft na vier duels eindelijk de eerste overwinning kunnen bijschrijven. In Valkenswaard tegen medepromovendus SV Valkenswaard werd het 1-2. In de eerste helft kreeg de thuisploeg een rode kaart. Zij kwamen na de 0-2 van RBC nog wel terug in het duel, maar konden uiteindelijk geen vuist meer maken om de gelijkmaker te maken.

Bij RBC waren enkele wijzigingen doorgevoerd. Aanvoerder Perry Bierkens - die vorige week een hoofdblessure opliep - kon starten. Naast hem in het centrum stond Glaucio Ventura Tiago. De backs waren hetzelfde, evenals de doelman. Op het middenveld was een plek ingeruimd voor Marwin Reuvers, evenals voor Rhomar Boudzra en Jens Wirix. Voorin begon in de punt Yassine Mejres, geflankeerd door Gino Stolk en Moustafa Mohammad.

In de eerste minuten had RBC al op achterstand kunnen komen toen een aanvaller aan de rechterkant het strafschopgebied binnen kwam. Angelo Mathilda wist het schot te blokkeren, na goed te zijn uitgekomen. Al vrij snel daarna konden de RBC-supporters juichen. Een voorzet van Sander Wirix werd doorgekopt door Mejres die op zijn beurt de andere kant van de tweeling vond: Jens Wirix. Die schoot raak. Mejres kreeg na het doelpunt zelf een levensgrote kans. Na een goede voorzet kopte hij kiezelhard net naast de kruising.

RBC kreeg kansen om de score verder uit te breiden. Eerst schoot Jens Wirix op de benen van de keeper en uit de corner die volgde kreeg Ventura Tiago de kans, maar zijn schot ging over. RBC scoorde echter wel via Jens Wirix, maar zijn inzet werd afgevlagd. Vlak voor rust trok SV Valkenswaard aan de noodrem toen Mejres een duel won. Een directe rode kaart was het gevolg. De vrije trap van Mohammad werd uit het doel getikt door de keeper.

Yassine Mejres loopt juichend weg nadat hij RBC op een 0-2 voorsprong heeft gezet (Foto: Arthur Verbraak).

Na de rust kreeg RBC enkele kansen om alsnog de 0-2 te maken, maar Mejres (naast en over) had geen geluk en even later werd hij tegen de vlakte gedrukt. Een penalty wuifde de leidende arbiter weg. Uiteindelijk was het wel RBC's nummer negen die de score verdubbelde. Een lange bal van Ventura Tiago werd goed meegenomen door Gino Stolk. Die bereikte Jens Wirix en via wat gefrommel kwam de bal bij Mejres die raak schoot.

RBC hinkte daarna op twee gedachten. Doorgaan of de 0-2 vasthouden. De besluiteloosheid kwam de ploeg op een tegentreffer te staan, al ging er een overtreding aan vooraf. Jordi Ewanena werd op de hak gelopen, raakte geblesseerd, maar de scheidsrechter floot niet. De thuisploeg speelde door, terwijl RBC klaagde over de situatie. Het zorgde voor onoplettendheid, waarna in de korte hoek Mathilda nu wel verschalkt werd, waar hij even daarvoor nog goed redding kon brengen van dichtbij.

Het was daarna nog een dik kwartier overleven, mede omdat RBC het niet goed uitspeelde en bleef hinken op de gedachte om de 1-2 vast te houden. Het gevolg was dat SV Valkenswaard lange ballen ging spelen. Kansen kreeg het niet, al waren er enkele hachelijke momenten. Voorin werd vergeten de 1-3 te maken toen men met een 4 tegen 2 situatie kwam te staan. Uiteindelijk werd de 1-2 over de streep getrokken, waardoor RBC nu zesde staat. Alleen UDI'19 heeft de volle buit te pakken. Zij hebben met 12 punten een gaatje geslagen met de rest. Groene Ster, Baronie en AWC hebben 8 punten. MASV 7 en RBC heeft er 6. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

Volgende week ontmoet RBC SV Venray. Zij stonden met 1-3 achter tegen Mierlo Hout, maar die wedstrijd werd gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter.

SV Valkenswaard - RBC 1-2 (0-1)

Opstelling RBC: Angelo Mathilda; Sander Wirix, Perry Bierkens (Aart Veldhof), Glaucio Ventura Tiago, Jordi Ewanena; Marwin Reuvers (Cas van den Broek), Rhomar Boudzra, Jens Wirix; Gino Stolk, Yassine Mejres (Tom de Bonte), Moustafa Mohammad

Scoreverloop: 9' Jens Wirix 0-1; 63' Yassine Mejres 0-2; 68' Youri van Brussel

Scheidsrechter: B.J.A.C. van Dongen